Uutiset

HyvänOlonPäivä Puistokartanossa la 27.5.2023 – Eloa, iloa ja oloa sekä monipuolisia elämyksiä – ja ilmainen ämpäri

Kuopion kansalaisopiston kuluva lukuvuosi huipentuu lauantaina 27.5.2023 kaikille avoimeen tapahtumaan. HyvänOlonPäivä alkaa Puistokartanossa klo 10, ja kansalaisopisto lahjoittaa 50 ensimmäiselle osallistujalle Kuopion kansalaisopiston ämpärin.

Monipuolisia tapahtumia, kohtaamisia, elämyksiä ja kirpputorin sekä musiikkia tarjoavan päivän tarkoituksena on innostaa osallistujia panostamaan omaan hyvinvointiinsa, tutustumaan uusiin harrastuksiin ja löytämään uusia tapoja rentoutua ja nauttia elämästä. Päivän punaisena lankana on yhteisöllisyys ja ekologisuus.

Päivän ilmaisohjelma sopii kaikenikäisille. Lapsille ja lapsiperheille on taikamattoa, piirustusseinää ja liikunnallista temppurataa. Lukukoira Elsa kiinnostaa lasten lisäksi varmasti myös aikuisia. Päivän pääpuhujana kuullaan näyttelijä-taiteilija Virpi Rautsialaa. Hänen puheenvuoronsa Oodi ihmiselle, tunteelle ja taiteelle on arvoituksellinen, jopa yllättäväkin kannustuspuhe kaikenikäisille kuopiolaisille. Siinä pureudutaan kykyihin, luovuuteen ja osaamiseen. Oodissaan Rautsiala päästää kuulijat herkän taiteilijan päänsisäiseen runoelmaan arkirealismin juurevaa maaperää unohtamatta.

Päivän aikana on mahdollista vaihtaa ajatuksia myös kansalaisopiston rehtorin Kirsti Turusen kanssa. Rehtorin kahvihetki tarjoaa juttukavereille mielenkiintoisen kohtaamisen lisäksi myös kahvia ja teetä. Ekologisuuden ja Kansallisen siivouspäivän kunniaksi Puistokartanon alakerta täyttyy kirpputorimyyjistä ja heidän ylimääräisistä aarteistaan. Ekologisuutta opetellaan myös värjäämällä lankoja, leikkaamalla matonkuteita ja kutomalla yhteisöllistä mattoa. Ja jos ulkoilu kiinnostaa, niin Puistokartanon puistossa on mahdollista kokeilla tarkkuusheittoa Frisbeegolfissa. Itsehoitoa opetellaan puolestaan pienessä mindfullness-tuokiossa. Päivän musiikista vastaavat kansalaisopiston kuoro Veljsiskot ja Kansanmusiikkiyhtye ILO. Inspiroiva ja rentouttava HyvänOlonPäivä päättyy tietysti lavatanssietkoihin, jolloin tanssitaan yhdessä kohti kesän tanssilavoja.

Tervetuloa voimaantumaan ja nappaamaan oma ämpäri. Päivän aikana arvotaan myös kolme 50 € lahjakorttia kansalaisopistoon.

Kuopion kansalaisopisto. Musiikki. Sokka Irti -kuoro. Konserttikiertue. Kuvituskuva.
Kuopion kansalaisopiston tapahtumaviikko 22.-28.4.2024
Huhtikuun viimeinen tapahtumaviikko tarjoaa Sokka Irti -kuoron konserttikiertueen, Iskelmien ystävien laulunäytelmän ja kevätkonsertin Kaavilla. Konserteissa pääset myös laulamaan itse, tervetuloa!
Lue lisää
Kuopion kansalaisopisto. Lasten ja nuorten kesäkurssit.
Lasten ja nuorten kesäkurssit, kesäkuu 2024, vielä muutamia paikkoja vapaana!
Kaikki lasten ja nuorten kesäkurssit ja ilmoittautumisen löydät verkkokaupastamme. Kesäkuussa pidettävät kurssit ovat suosittuja ja muutamia paikkoja on vielä vapaana,
Lue lisää
Kuopion kansalaisopisto. Musiikki. Sokka Irti -kuoro. Konserttikiertue. Kuvituskuva.
Kuopion kansalaisopiston tapahtumaviikko 15.-21.4.2024
Tapahtumaviikko tarjoaa upean katsauksen opiskelijoiden osaamisesta ja heittäytymisestä. Tulossa on konsertti Rautavaaralla, kevätnäyttely Maaningalla, tanssinäytös Kuopiossa ja Sokka Irti -kuoron
Lue lisää
Kuopion kansalaisopisto. Ilmoittautuminen 2024-2025. Kuvituskuva.
Huhti-toukokuun 2024 lyhytkurssit odottavat sinua!
Tule mukaan, kevään lyhytkurssit odottavat sinua! Meillä alkaa huhti-toukokuussa vielä useita lyhytkursseja. Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu mukaan verkkokaupassamme. Vapaita paikkoja
Lue lisää
Haemme posliininmaalauksen opettajaa
10.4.2024Haemme posliininmaalauksen opettajaa Kuopion alueelle. Ota meihin pian yhteyttä, koska lukuvuoden 2024-2025 kurssisuunnittelu on nyt meneillään.  Lähetä  työhakemus mahdollisimman pian
Lue lisää
Kuopion kansalaisopisto. Puutarhapäivä. Kuvituskuva.
Puutarhapäivä kotipuutarhureille la 13.4.2024 klo 9-14 Puistokartanossa
Puutarhapäivä kotipuutarhureillela 13.4.2024 klo 9-14Kuopion kansalaisopisto, Puistokartano, Puistokatu 20, KuopioKylvä, kasvata, kukoista, herkkuja ja iloa puutarhasta!Tilaisuus on kaikille avoin. Pääsymaksu
Lue lisää