Uutiset

HyvänOlonPäivä Puistokartanossa la 27.5.2023 – Eloa, iloa ja oloa sekä monipuolisia elämyksiä – ja ilmainen ämpäri

Kuopion kansalaisopiston kuluva lukuvuosi huipentuu lauantaina 27.5.2023 kaikille avoimeen tapahtumaan. HyvänOlonPäivä alkaa Puistokartanossa klo 10, ja kansalaisopisto lahjoittaa 50 ensimmäiselle osallistujalle Kuopion kansalaisopiston ämpärin.

Monipuolisia tapahtumia, kohtaamisia, elämyksiä ja kirpputorin sekä musiikkia tarjoavan päivän tarkoituksena on innostaa osallistujia panostamaan omaan hyvinvointiinsa, tutustumaan uusiin harrastuksiin ja löytämään uusia tapoja rentoutua ja nauttia elämästä. Päivän punaisena lankana on yhteisöllisyys ja ekologisuus.

Päivän ilmaisohjelma sopii kaikenikäisille. Lapsille ja lapsiperheille on taikamattoa, piirustusseinää ja liikunnallista temppurataa. Lukukoira Elsa kiinnostaa lasten lisäksi varmasti myös aikuisia. Päivän pääpuhujana kuullaan näyttelijä-taiteilija Virpi Rautsialaa. Hänen puheenvuoronsa Oodi ihmiselle, tunteelle ja taiteelle on arvoituksellinen, jopa yllättäväkin kannustuspuhe kaikenikäisille kuopiolaisille. Siinä pureudutaan kykyihin, luovuuteen ja osaamiseen. Oodissaan Rautsiala päästää kuulijat herkän taiteilijan päänsisäiseen runoelmaan arkirealismin juurevaa maaperää unohtamatta.

Päivän aikana on mahdollista vaihtaa ajatuksia myös kansalaisopiston rehtorin Kirsti Turusen kanssa. Rehtorin kahvihetki tarjoaa juttukavereille mielenkiintoisen kohtaamisen lisäksi myös kahvia ja teetä. Ekologisuuden ja Kansallisen siivouspäivän kunniaksi Puistokartanon alakerta täyttyy kirpputorimyyjistä ja heidän ylimääräisistä aarteistaan. Ekologisuutta opetellaan myös värjäämällä lankoja, leikkaamalla matonkuteita ja kutomalla yhteisöllistä mattoa. Ja jos ulkoilu kiinnostaa, niin Puistokartanon puistossa on mahdollista kokeilla tarkkuusheittoa Frisbeegolfissa. Itsehoitoa opetellaan puolestaan pienessä mindfullness-tuokiossa. Päivän musiikista vastaavat kansalaisopiston kuoro Veljsiskot ja Kansanmusiikkiyhtye ILO. Inspiroiva ja rentouttava HyvänOlonPäivä päättyy tietysti lavatanssietkoihin, jolloin tanssitaan yhdessä kohti kesän tanssilavoja.

Tervetuloa voimaantumaan ja nappaamaan oma ämpäri. Päivän aikana arvotaan myös kolme 50 € lahjakorttia kansalaisopistoon.

Kuopion kansalaisopiston asiakaspalvelu kesällä 2023
5.-14.6.2023Kuopion kansalaisopiston asiakaspalvelu Puistokartanossa (Puistokatu 20, Kuopio) on avoinna ti-ke klo 10–14 ja puhelinpalvelu 017 184 711 on avoinna 5.-9.6.2023
Lue lisää
HyvänOlonPäivä Puistokartanossa la 27.5.2023 – Eloa, iloa ja oloa sekä monipuolisia elämyksiä – ja ilmainen ämpäri
Kuopion kansalaisopiston kuluva lukuvuosi huipentuu lauantaina 27.5.2023 kaikille avoimeen tapahtumaan. HyvänOlonPäivä alkaa Puistokartanossa klo 10, ja kansalaisopisto lahjoittaa 50 ensimmäiselle
Lue lisää
Jos et saanut paikkaa haluamaltasi kurssilta teknisten vaikeuksien vuoksi
Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston lukuvuoden 2023–2024 kursseille alkoi ti 23.5.2023 aamupäivällä todella vilkkaasti. Ryntäys kursseille heti ilmoittautumisen alettua oli jopa niin
Lue lisää
Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston lukuvuoden 2023–2024 kursseille alkoi vilkkaasti
Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston lukuvuoden 2023–2024 kursseille alkoi tänään 23.5.2023 aamupäivällä todella vilkkaasti. Ryntäys kursseille heti ilmoittautumisen alettua oli jopa niin
Lue lisää
Ilmoittautuminen ensi lukuvuoden kursseille on NYT alkanut!
Ilmoittautuminen on alkanut. Meillä koet uusia elämyksiä, kehität taitojasi ja inspiroidut. Opiskelu kansalaisopistossa on enemmän kuin vain oppitunteja. Se on
Lue lisää
Taiteen perusopetuksessa jatkavien ilmoittautuminen alkaa ke 17.5.2023 klo 12
Taiteen perusopetus. Ilmoittautuminen kuvataidekoulu Värikkäässä ja käsityökoulu Taiturissa opintojaan jatkaville opiskelijoille alkaa ke 17.5.2023 klo 12 ja uusille opiskelijoille ilmoittautuminen
Lue lisää