Tanssi

Kuopion kansalaisopisto tanssikursseja, mies ja nainen tanssivat paritanssia kurssilla.

Tanssi

Koe onnistumista, iloa ja nautintoa! Kuopion kansalaisopiston tanssikursseilla ja -tunneilla työskentelet kivassa ja rennossa ympäristössä, jossa ammattitaitoiset opettajat ohjaavat sinua tanssisarjoissa. Valikoimassa on tanssikursseja, laajasti eri tanssilajeja ja tyylejä, joista jokaiselle löytyy omansa. On tanssiteknisiä tunteja sekä tanssiliikuntaa heille, jotka kaipaavat kunnonkohottajaa ja mielenvirkistäjää. Tanssissa pääset kehittämään oman kehosi tuntemista, rakentamaan omaa luovuuttasi ja nauttimaan liikkeen tekemisestä musiikin tahdissa. Tule ja löydä oma tanssikurssi, tapasi ja lajisi tanssia tähtiin kanssamme!

Jos sinulla on kurssitoiveita tälle ainealueelle, ole yhteydessä ainealueen suunnittelusta vastaavaan opettajaan.

Seuraa Kuopion kansalaisopiston tanssia myös
Facebookissa: kuopionkansalaisopisto_tanssi 
Instagramissa: kuopionkansalaisopisto_tanssi

Aikuisbaletti ja klassinen baletti

Baletti on kaunis ja esteettinen laji. Se tarjoaa aloittelijalle uudenlaisia oivalluksia oman kehon hallinnasta, mutta antaa myös haasteita vaativampaankin makuun. Baletissa harjoitetaan oman kehon hallintaa erilaisilla tanssisarjoilla tangon äärellä tai keskilattialla. Tanssiharjoitteissa tutustutaan baletin tekniikkaan, jolla on vuosisatoja pitkä perinne tanssimaailmassa.

Itämainen tanssi

Maailman vanhin tanssilaji kutsuu sinua! Astu itämaisen tanssin mystiseen maailmaan ja hurmaannu sen pehmeästä ja aaltoilevasta liikekielestä. Tunneilla opit tanssisarjoja, joissa pyritään sulavaan, ryhdikkääseen ja itseään kunnioittavaan olemukseen. Sarjojen avulla kehität erityisesti selän ja keskivartalon liikkuvuutta. Käsien kauniit liikkeet ja muodot tukevat tanssin syntymistä ja vahvistavat liikkeen luovuutta. Musiikin avulla sukellat itämaisen tanssin mausteiseen maailmaan ja sen tyylilajeihin.

Nykyjazztanssi

Nykyjazztunneilla fiilistelet eri musiikkigenrejä tanssisarjojen tahdissa. Löydä erilainen rytmi, liike, virtaus ja tasot, unohtamatta kuitenkaan tanssitekniikkaa.  Tunneilta saat kehoon lisää liikkuvuutta, voimaa ja kehonhallintaa. Koe lajien yhteistörmäys ja nauti musiikista ja liikkeestä.

Latinalaistanssit

Latinalaismusiikin kuumat rytmit vievät tunnilla eteenpäin. Tule mukaan ja koe musiikin ja tanssin erilaiset tempot liikkeen muodossa. Tunneilla korostuu vahva jalkatekniikka, unohtamatta keskivartaloa ja ihania aksentteja. Sarjoista voi nauttia myös ilman paria. Näillä tunneilla haetaan liikettä, lantiota ja rentoa tekemistä.

Lavatanssit

Vipattaako tanssijalka? Haaveiletko kesäilloista tanssilavoilla? Vai onko sinulla puutteita tanssitaidossasi? Meidän lavatanssituntimme tarjoavat musiikista ja perinteisestä tanssista nauttivalle mukavan irtioton ja yhteistä aikaa tanssiparin tai ryhmän kanssa. Tunneilla opit monipuolisesti eri tanssityylejä, joita voit hyödyntää vapaa-ajallasi. Lavatunnelmasta voit nauttia eri tunneilla yksin tai yhdessä.

Tanssiliikunta

Irrottelua ja kunnonkohotusta reippaan ja rytmikkään musiikin tahtiin. Askelsarjoja eri tanssityyleistä. Valikoimassa myös tunteja, jotka keskittyvät vain yhteen tanssityyliin. Valitse itsellesi mieleinen ja liiku!