Seniorit

Kuopion kansalaisopisto järjestää kursseja senioreille. Kuvassa kolme seniori-ikäistä kansalaisopiston opiskelijaa.

Senioreille ja varttuneille opiskelijoille

Oletko jo monta kertaa päättänyt, että sitten kun sinulla on aikaa, aloitat uuden harrastuksen? Onko mielessäsi ollut itse tehty käsityö, haave paremmasta kielitaidosta, oman sukupuun rakentaminen, kuvan sommittelu ja maalaaminen, laulu, soitto, tanssi tai muistin treenaaminen? Olisiko juuri nyt oikea aika tarttua tuumasta toimeen? Meillä täällä Kuopion kansalaisopistossa on monipuolisesti lukuisia kursseja ja ilmaisluentoja senioreille.

Tutustu kurssitarjontaamme. Hyvin suuri mahdollisuuksien kirjo odottaa sinua Kuopion kansalaisopistossa. Valitse vain sinulle sopivin kurssi ja toteuta haaveesi. Me toivotamme varttuneemmat opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi eri ikäisten oppijoiden pariin rikkaan elämänkokemuksensa kanssa.

Senioreille – opiskelua omaan tahtiin

Tiesitkö, meillä sinä olet yksilö, ja me haluamme kunnioittaa sinun opiskelutahtiasi. Taito- ja taideaineissa jokainen etenee työnsä kanssa omaan tahtiin ja saa siihen yksilöllistä ohjausta. Näissä ryhmissä ei ole erikseen senioreille tarkoitettuja kursseja, mutta mm. laaja kurssitarjonta päiväaikaan sopii hyvin senioreille.

Kielissä, liikunnassa ja tietotekniikassa on kursseja, joissa opiskelutahti on rauhallisempi. Haluamme tarjota opiskelumahdollisuuksia myös silloin, kun ikä tuo haasteita oppimiseen. Meillä sinä itse päätät, milloin hyödyt seniorikursseistamme, joita on tarjolla laajasti opiston koko toimialueella.

Hyvään ikääntymiseen liittyviä teemoja, kuten psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia, sosiaalisia suhteita, ravitsemusta ja yhteiskunnallisia kysymyksiä, käsitellään useilla maksuttomilla luennoillamme ja terveyden ja hyvinvoinnin ainealueella. Vahvuutenamme on myös aivoterveyden asiantuntijuus. Meillä on monipuolisesti kursseja muistin huoltoon ja aivojen treenaamiseen.

Jos sinulla on seniorikurssitoiveita, ole yhteydessä kyseisen ainealueen suunnittelusta vastaavaan opettajaan.

Tutustu monipuoliseen kurssitarjontaamme ja valitse juuri sinulle sopivin kurssi ja toteuta haaveesi. Kursseja hakusanalla seniori: opistopalvelut.fi/kuopio

Hyvän Olon Olohuone -ilmaisluentosarja

Kuopion kansalaisopiston suositut Senioriaamupäivät muuttuivat Hyvän Olon Olohuoneiksi syksyllä 2023. Hyvän Olon Olohuone tarjoaa uutta tietoa ja keskustelua hyvän ikääntymisen teemoista rennosti Vanhustyön keskusliiton tarjoaman kahvi- tai teekupposen ja pienen makean äärellä. Vetäjinä Tarja Siltanen Vanhustyön keskusliitosta ja Hanna-Reetta Metsänheimo Kuopion kansalaisopistosta.

Hyvän Olon Olohuone kokoontuu kerran kuussa torstaisin klo 10–12, Puistokartanon Kallavesi-salissa (Puistokatu 20, Kuopio). Hyvän Olon Olohuoneeseen voi osallistua myös etänä Zoom-sovelluksen avulla vaikkapa omalta kotisohvalta. Luennoista tulee myös tallenne Peda.nettiin.

Tutustu senioreille suunnatun Hyvän Olon Olohuone -luentosarjan aiheisiin.