Lapset ja nuoret

Kuopion kansalaisopisto, kursseja lapsille ja nuorille. Lapsia ulkona piirtämässä kesäkurssilla.

Kursseja lapsille ja nuorille  sekä lapsille ja aikuisille yhdessä

Oivallus ja elämys, oman ilmaisun ja luovan ajattelun kehittyminen sekä tekemisen ja onnistumisen ilo ovat keskeisiä asioita lasten ja nuorten kursseilla. Uudet taidot ja kokemukset vahvistavat itseluottamusta ja voimaannuttavat lasta sekä fyysisesti että psyykkisesti. Vuorovaikutustaidot kehittyvät ryhmässä ja kokonaisvaltainen hyvinvointi näkyy tuntienkin jälkeen arjessa. Lasten ja nuorten kursseja on runsaasti eri ainealueilla ja taiteen perusopetusta on kuvataiteessa ja käsityössä. 

Jos sinulla on kurssitoiveita tälle ainealueelle, ole yhteydessä ainealueen suunnittelusta vastaavaan opettajaan.

Seuraa Kuopion kansalaisopistoa myös Facebookissa: kansalaisopisto.kuopio

Teatteri-ilmaisu

Ilmaisutaidon kursseilla lapset ja nuoret tutustuvat teatteri-ilmaisun eri osa-alueisiin ja menetelmiin mm. pelaten ja improvisoiden, näytellen ja käsikirjoittaen. Samalla tutkitaan teatteria monipuolisena taidemuotona. Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti lähiopetuksena. Ryhmässä toimiminen ja toisen huomioiminen ovat keskeisiä asioita ilmaisutaidossa. Kursseilla panostetaan mm. oman ilmaisuvalmiuden kehittämiseen, erilaisten tunteiden käsittelyyn ja ilmaisuun, luovan ajattelun, itsetunnon ja itsetuntemuksen lisäämiseen sekä esiintymisjännityksen kanavoimiseen.  

Turvallisessa ilmapiirissä opitaan ja jaetaan harjoituksia oman ryhmän kesken. Joissakin ryhmissä valmistetaan myös esitys. 

Sanataide

Tule lorumatkalle liikkuen ja aisteja viritellen! Kuunnellaan tarinoita ja keksitään ja jatketaan juttuja itse. Sanataiteessamme on innostavia ryhmiä niin vauvoille, taaperoille kuin kouluikäisille. Lorun lumoa -ryhmät vievät vauvat ja taaperot huoltajineen satumaailmaan. Isompien lasten sanataidekursseilla uppoudutaan elämyksellisiin tarinoihin, mielikuvitusta kutkuttaviin juonenkäänteisiin ja sanojen sutkautteluun ja riimien rimputteluun. 

Tanssi

Kun tanssikärpänen puraisee, täytyy laittaa vipinää varpaisiin. Lasten ja nuorten tanssitunneilla päästetään valloilleen liike, mielikuvitus ja tyylisuuntaukset. Pienimmät tanssijat tutustuvat kehoon, muotoihin, rytmiin, tilaan ja liikkeen tuottamiseen. Kouluikäisten tunneilla keskitytään myös tanssitekniikkaan, akrobatiaan ja tanssitrendeihin. Tanssi on lapselle monipuolinen harrastus kehittäen liikunnallisia valmiuksia. Uudet taidot vahvistavat myös itseluottamusta ja sosiaaliset vuorovaikutustaidot kehittyvät ryhmässä. Tunneilta saa myös hyvää mieltä, onnistumisia ja uusia tanssikavereita. Hyppää mukaan tanssin maailmaan, missä vain mielikuvitus on rajana!  

Liikunta

Hypi, pompi ja jumppaa, temppuile ja tee akrobatiaa! Pienten lasten liikunta keskittyy perusliikuntataitojen kehittämiseen, ryhmässä olemiseen ja yhteiseen tekemiseen tutun aikuisen kanssa tai ryhmän kesken. Tärkeintä on liikunnan riemu ja punaiset posket ja hymy tunnin jälkeen. Kouluikäiset tutustuvat telinevoimisteluun sekä tanssilliseen voimisteluun, joka sisältää helppoja tanssiakrobatialiikkeitä. Opitaan uusia temppuja, kannustetaan kavereita ja nautitaan liikunnasta.   

Liikuntaharrastus kannustaa ja opettaa lapselle terveellisiä elämäntapoja. Se lisää hyvinvointia ja kehittää fyysisiä ominaisuuksia sekä sosiaalisia vuorovaikutustaitoja. Tunneilta voi löytyä myös uusia kavereita ja silloinhan liikkuminen on vieläkin hauskempaa!  

Lasten ja aikuisten yhteisiä kursseja

Mukavaa yhdessäoloa ja yhteistä aikaa! Hauskaa tekemistä ja uuden oppimista. Kivoja kavereita ja turvallisen aikuisen läsnäoloa. Yhdessä tekeminen ja kokeminen rikastuttavat lapsen ja aikuisen välistä vuorovaikutusta ja edistävät koko perheen hyvinvointia. Lasten ja aikuisten yhteisiä kursseja on kuvataiteessa, käsityössä, kotitaloudessa, kielissä, liikunnassa, tanssissa, musiikissa ja sanataiteessa. 

Lapset ja nuoret, taiteen perusopetus TPO

Kuopion kansalaisopistossa – Kuopiossa, eteläisellä ja läntisellä maaseudulla, Maaningalla ja Riistavedellä – lapset ja nuoret sekä lapsi ja aikuinen yhdessä voivat osallistua monipuoliseen ja laadukkaaseen taiteen perusopetukseen kuvataiteessa ja käsityössä. Kuopiossa taiteen perusopetusta antavat kuvataidekoulu Värikäs ja käsityökoulu TAITURI. 

Tutustu lisää: taiteen peusopetuksen sivuilla