Luennot, tapahtumat ja näyttelyt

Kuopion kansalaisopisto, luennot ja tapahtumat. Kuvassa koivuinen metsämaisema, keskellä heinittynyt tie.

Luennot ja tapahtumat

Luennot ja tapahtumat ovat osa Kuopion kansalaisopiston perustoimintaa. Kuopion kansalaisopiston ilmaisluennot sisältävät monia mielenkiintoisia teemoja, ajankohtaisia aiheita ja hyödyllistä tietoa. Niissä pureudutaan asiantuntijoiden avulla laajasti ja monipuolisesti meitä kaikkia askarruttaviin kysymyksiin. Toivotko luentoa jostain tietystä aiheesta? Ehdota sitä meille palautelomakkeella.

Luennot

Lukuvuonna 2023-2024 Ilmaisluennot jakautuvat kahteen pääkategoriaan: Hyvän Olon Olohuone- ja Vanhan ajan vuodenkierto -luentosarjoihin. Lisäksi kansalaisopisto toteuttaa luentoja yhdessä joidenkin muiden toimijoiden kanssa. Luentokalenterimme täydentyy lukuvuoden aikana. Seuraa tarjontaamme kansalaisopiston verkkokaupasta. 

Luentoja voi seurata myös etänä Zoomin välityksellä. Ellei toisin mainita luennoista tulee myös videotallenne Peda.netiin. Tallenne on katsottavissa 13 vrk luennon jälkeen.

Katso ohjevideo Zoomiin.

Luennot
Apulaisrehtori Anna Pohjalainen
puh. 044 718 4702, anna.pohjalainen@kuopio.fi

Kuopion kansalaisopiston luentotarjonnassa olevia luentoja voi tilata välitettäväksi etänä toisiin kansalaisopistoihin ja yhdistyksiin.

Hyvän Olon Olohuone

Hyvän olon Olohuone-luentosarja tarjoaa uutta tietoa ja keskustelua rennosti hyvän ikääntymisen teemoista. Lisäksi Vanhustyön keskusliitto tarjoaa kahvi- tai teekupposen ja pienen makean osallistujille. Luennot pidetään Kuopiossa, Puistokartanon Kallavesi-salissa. Luennoille on mahdollista osallistua etänä Zoomilla myös omalta tietokoneelta.

Hyvän Olon Olohuoneen luennoista vastaa 
Suunnittelijaopettaja Hanna-Reetta Metsänheimo

puh. 044 718 4745, hanna-reetta.metsanheimo@kuopio.fi

Luentojen etäosallistumislinkki
https://bit.ly/kuopionkansalaisopistoluennot

tai  https://zoom.us/join
ID: 986 4787 9552

Etäyhteys
Etäyhteys avataan puoli tuntia ennen luentoa. Mikäli sinulla on vaikeuksia kirjautua sisään, saada ääntä kuuluviin tai kuvaa näkyviin, ole yhteydessä ennen luennon alkua kansalaisopiston luentovalvojaan puh. 044 718 4778.

Etäryhmät
Etäryhmien toivotaan ilmoittautuvan luennoille osoitteeseen tarja.siltanen@vtkl.fi etukäteisaineistojen lähettämistä ja osallistujien tilastointia varten.  Mahdollisissa ongelmatilanteissa olkaa ensisijaisesti yhteydessä oman organisaationne atk-tukeen.

Luentotallenteet
Hyvän Olon Olohuoneen luentotallenteet löytyvät Peda.netistä.

Vanhan ajan vuodenkierto

Vanhan ajan vuodenkierto -luentosarja toteutetaan etäluentoina. Hanne Clandèrin pitämien luentojen etäkatsomo on Nilsiässä, Nilsiän virastotalon kansalaisopiston luokassa. Luennoille on mahdollista osallistua etänä Zoomilla myös omalta tietokoneelta. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua.

Vanhan ajan vuodenkierto -luennoista vastaa
Suunnittelijaopettaja Sari Summanen

puh. 044 718 4746, sari.summanen@kuopio.fi

Luentojen etäosallistumislinkki
https://bit.ly/3H2Uas6
tai
https://zoom.us/j/94599934331
ID: 945 9993 4331

Etäyhteys
Etäyhteys avataan puoli tuntia ennen luentoa. Mikäli sinulla on vaikeuksia kirjautua sisään, saada ääntä kuuluviin tai kuvaa näkyviin, ole yhteydessä ennen luennon alkua suunnittelijaopettaja Sari Summaseen puh. 044 718 4746.

Luentotallenteet
Vanhan ajan vuodenkierto -luennot tallennetaan Peda.nettiin. Tallenteet ovat saatavilla luentoa seuraavana päivänä ja ne ovat katsottavissa 13 vrk.

Tapahtumat

Kuopion kansalaisopisto järjestää vuosittain ympäri sen laajaa toimialuetta monia tapahtumia ja konsertteja. Lisäksi keväisin se toteuttaa monia näyttelyitä ja teatteriesityksiä.