Luennot, tapahtumat ja näyttelyt

Koivuinen metsämaisema, keskellä heinittynyt tie.

Luennot, tapahtumat ja näyttelyt

Luennot

Mielenkiintoisia teemoja, ajankohtaisia aiheita ja hyödyllistä tietoa. Tätä kaikkea ja paljon muuta ovat Kuopion kansalaisopiston ilmaisluennot. Näitä monipuolisia lähi- ja etätapahtumia voit seurata paikan päällä Kuopiossa, Puistokartanon opistosalissa, osallistua omalta kotisohvaltasi tai katsella myöhemmin videotallenteena. 

Kaikille avoimet luennot ovat maksuttomia ja ennakkoilmoittautumista ei tarvita, paitsi etäryhmiltä. Luentokalenterimme täydentyy lukuvuoden aikana. Seuraa tarjontaamme kansalaisopiston nettisivulta. 

Luennot tuotetaan yhteistyössä eri tahojen kanssa. Näitä ovat mm. Savon Sydänpiiri ry, Kuopion seudun hengitysyhdistys ry, Kuopion seudun Hengityssäätiö ja Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry, Kuopion kaupunki perusturva ja terveydenhuolto sekä hyvinvointipalvelut. 

Luentokoordinaattori, koulutussuunnittelija Hanna-Reetta Metsänheimo
puh. 044 718 4745, hanna-reetta.metsanheimo@kuopio.fi 

Mikäli sinulla on vaikeuksia kirjautumisessa,
äänen tai kuvan kanssa,
ole yhteydessä Kuopion kansalaisopiston luentovalvojaan n. 15 minuuttia ennen luennon alkua, puh. 044 718 4778.

Hyvinvointia ja terveyttä -luentosarja 
Tule mielenkiintoisten terveyden ja hyvinvoinnin teemojen pariin. Kuopion kansalaisopiston ilmaisluentosarja pureutuu asiantuntijoiden avulla laajasti ja monipuolisesti meitä kaikkia askarruttaviin kysymyksiin.  

Senioriaamupäivät -luento- ja keskustelusarja 
Elämää vuosiin – vuosia elämään! Senioriaamupäivien teema 2021-2022 johdattaa sinut mm. liikunnan hyötyihin, hyvään vanhenemiseen, elinikäiseen oppimiseen, ihmissuhteiden merkitykseen, kolmannen iän ja vanhuuden käsitteisiin sekä toimeliaaseen elämään. Torstaisin, 1-2 kertaa kuukaudessa pidettävät luennot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. 

Etäosallistumisohjeet
Osallistuaksesi luennolle etänä tarvitset tehokkaan internetyhteyden ja tietokoneen tai mobiililaitteen. Jos käytät pöytäkonetta, tarvitset mahdollisesti äänilaitteeksi joko kaiuttimet tai kuulokkeet.  

Voit osallistua luennolle etänä klikkaamalla tätä linkkiä. 

Yhteys luennolle avataan puoli tuntia aikaisemmin. Suosittelemme kirjautumaan etäyhteyteen viimeistään 15 minuuttia ennen luennon alkamista. Näin varmistat kuva- ja ääniyhteyksien toimivuuden.  

Katso tästä esimerkkivideo, kuinka osallistua etäluennolle Adobe Connectilla.
Lue tästä kirjallinen ohje osallistumiseen (pdf), voit myös tulostaa ohjeen itsellesi, jos haluat.

Etäryhmät
Myös ryhmät voivat osallistua luennoille etänä. Toivomme etäryhmien ilmoittautuvan asiakaspalveluun ja kertovan luennon aikana chatin välityksellä ryhmän osallistujamäärän ja miesten ja naisten lukumäärät. Nämä tiedot tarvitaan tilastointiin.  

Opiston toimialueen ulkopuolisille etäryhmille on pieni osallistumismaksu. 
Asiakaspalvelu puh. 017 184 711, kansalaisopisto@kuopio.fi 

Luentotallenteet
Olemme tallentaneet luentojamme, joihin olemme saaneet tallennusluvat luennoitsijoilta. Tallenteet julkaistaan luennon jälkeen ja ne ovat katsottavissa 13 vuorokautta julkaisupäivästä.  

Luentotallenteita pääset katsomaan tästä linkistä.

Tilausluennot
Kuopion kansalaisopiston luentotarjonnassa olevia luentoja voi tilata välitettäväksi etänä toisiin kansalaisopistoihin ja yhdistyksiin. Tilauksista perimme pienen maksun. Ryhmien ilmoittautumisissa pyydämme huomioimaan maksuttoman peruutusajan, joka on 6 vrk ennen ko. luentoa.

Luentotoiveet
Toivotko luentoa jostain tietystä aiheesta? Ehdota sitä meille palautelomakkeella.

Tapahtumat ja näyttelyt

Kuopion kansalaisopisto järjestää myös näyttelyitä  sekä teatteriesityksiä ja konsertteja. Kansalaisopisto osallistuu myös paikallisiin tapahtumiin.