Luennot, tapahtumat ja näyttelyt

Koivuinen metsämaisema, keskellä heinittynyt tie.

Luennot

Mielenkiintoisia teemoja, ajankohtaisia aiheita ja hyödyllistä tietoa. Tätä kaikkea ja paljon muuta ovat Kuopion kansalaisopiston ilmaisluennot. Näitä monipuolisia lähi- ja etätapahtumia voit seurata paikan päällä Kuopiossa, Puistokartanon Kallavesi-salissa, osallistua omalta kotisohvaltasi tai katsella myöhemmin videotallenteena. 

Kaikille avoimet luennot ovat maksuttomia ja ennakkoilmoittautumista ei tarvita, paitsi etäryhmiltä. Luentokalenterimme täydentyy lukuvuoden aikana. Seuraa tarjontaamme kansalaisopiston nettisivulta. 

Luennot tuotetaan yhteistyössä eri tahojen kanssa. Näitä ovat mm. Savon Sydänpiiri ry, Kuopion seudun hengitysyhdistys ry, Kuopion seudun Hengityssäätiö ja Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry, Kuopion kaupunki perusturva ja terveydenhuolto sekä hyvinvointipalvelut. 

Luentokoordinaattori, koulutussuunnittelija Hanna-Reetta Metsänheimo
puh. 044 718 4745, hanna-reetta.metsanheimo@kuopio.fi

Hyvinvointia ja terveyttä -luentosarja 
Tule mielenkiintoisten terveyden ja hyvinvoinnin teemojen pariin. Kuopion kansalaisopiston ilmaisluentosarja pureutuu asiantuntijoiden avulla laajasti ja monipuolisesti meitä kaikkia askarruttaviin kysymyksiin.  

Senioriaamupäivät -luentosarja
Senioriaamupäivien teemat johdattaa sinut mm. sukututkimukseen ja historiaan, hyvään vanhenemiseen,  ravinnon merkitykseen sekä turvalliseen elämään. Torstaisin,  kerran kuukaudessa pidettävät luennot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. 

Osallistumisohje Kuopion kansalaisopiston etäluennolle:
Käytämme elokuusta 2022 alkaen luentojemme etävälitykseen Zoom-sovellusta
Klikkaa tätä linkkiä liittyäksesi etäyhteyteen: https://bit.ly/kuopionkansalaisopistoluennot
Toinen vaihtoehto tulla mukaan luennolle, on käyttää osoitetta:
https://zoom.us/join
ID numero: 986 4787 9552

Jos Zoom ei ole sinulle ennalta tuttu etäopiskeluväline:
Tässä linkki ohjevideoon, joka auttaa sinua: Ohjevideo Zoomiin

Etäyhteys avataan puoli tuntia ennen luennon alkua.
Mikäli sinulla on vaikeuksia kirjautua sisään, saada ääntä tai kuvaa näkyviin tms., ota yhteyttä, ennen luennon alkua, Kuopion kansalaisopistolla luentovalvojaan: puh. 044 718 4778

Etäryhmän vastaanottaja:
Ilmoita luennon aikana chatin kautta etäryhmän osallistujamäärä tilastointeja varten, kiitos.
Etäryhmien osalta mahdollisissa ongelmissa pyydämme ensisijaisesti kääntymään oman organisaationne atk-tuen puoleen.

Videotallenteet:
Useista luennoistamme tehdään myös videotallenne, joka on katsottavissa 13 vrk luennon jälkeen opistomme peda.netissa: https://peda.net/kuopio/kansalaisopisto/tjn

Etäryhmät
Opiston toimialueen ulkopuolisille etäryhmille hinta on 50 €/luento. Vain etäryhmät ilmoittautuvat,
asiakaspalvelu puh. 017 184 711, kansalaisopisto@kuopio.fi  Ryhmien ilmoittautumisissa pyydämme huomioimaan maksuttoman peruutusajan, 6 vrk ennen luentoa.

Tilausluennot
Kuopion kansalaisopiston luentotarjonnassa olevia luentoja voi tilata välitettäväksi etänä toisiin kansalaisopistoihin ja yhdistyksiin.

Luentotoiveet
Toivotko luentoa jostain tietystä aiheesta? Ehdota sitä meille palautelomakkeella.

Tapahtumat ja näyttelyt

Kuopion kansalaisopisto järjestää myös näyttelyitä  sekä teatteriesityksiä ja konsertteja. Kansalaisopisto osallistuu myös paikallisiin tapahtumiin.