Tietotekniikka

Tietotekniikkakursseja

Kuopion kansalaisopisto tarjoaa tietotekniikkakursseja monipuolisesti ympäri sen laajaa toimialuetta. Kursseilla opitaan uusia taitoja ja syvennetään vanhoja ! Tietotekniikkaan törmää nykyään väistämättä niin kotona, töissä, vapaa-ajalla ja harrastuksissakin. Kuopion kansalaisopistossa voit opiskella juuri niitä tietoja ja taitoja, joita itse tarvitset ja mistä olet kiinnostunut. Tarjoamme sinulle ajankohtaisia tietotekniikkakursseja useista eri aiheista. Kurssitarjonnastamme löydät niin perinteisiä tietotekniikan käyttötaidon kursseja kuin mielenkiintoisia katsauksia uusiin tietotekniikan ilmiöihin.

Askarruttaako sinua jokin asia tietotekniikasta? Harkitsetko kenties uuden laitteen hankintaa vai haluaisitko kokeilla täysin oman tietokonekokoonpanon suunnittelua komponenttivalintoja ja laitteen kokoamista myöten? Tarvitsetko apua verkkopalveluiden turvalliseen käyttöön tai tutustuisitko internetin tietovarantoihin? Haluaisitko kuulla ja vaihtaa vinkkejä älypuhelimen ja tabletin sovelluksista ja mahdollisuuksista? Kiinnostaisiko sinua kenties tutustuminen tekoälyyn tai 3D-mallintamiseen ja -tulostamiseen?

Tule mukaan lyhyille tai pitkille tietotekniikkakursseillemme hakemaan juuri sitä apua, tietoa ja taitoa, mitä itse tarvitset. Kursseillemme ovat tervetulleita niin aloittelevat peruskäyttäjät kuin edistyneemmät taitajat.

Jos sinulla on kurssitoiveita tälle ainealueelle, ole yhteydessä ainealueen suunnittelusta vastaavaan opettajaan.

Seuraa Kuopion kansalaisopistoa Facebookissa: kansalaisopisto.kuopio

Tietotekniikkakursseja tietokoneen peruskäyttöön ja hallintaan

Opettele käyttämään perinteistä pöytäkonetta tai kannettavaa tietokonetta monipuolisesti ja hyödyntämään nykyaikaisten laitteiden tarjoamat mahdollisuudet. Opetuksessa lähdemme liikkeelle käyttöjärjestelmän sekä hiiren ja näppäimistön käytön perusteista ja etenemme siitä edistyneempiin toimintoihin, kuten hyödyllisiin tehokäyttäjän näppäinkomentoihin, järjestelmän mukauttamiseen omaa käyttöä varten, tiedostonhallintaan ja muihin arjen käyttövinkkeihin. Miksi varmuuskopiointi on tärkeää ja miten varmuuskopiot kannattaa ottaa? Kuinka huolehdin omasta tietoturvastani? Mihin kaikkeen tietokonetta voikaan nykyään käyttää?

Tabletit ja älypuhelimet

Kosketusnäyttölaitteet ovat nykyisin jopa suositumpia kuin perinteiset tietokoneet tai kannettavat ja monille kosketusnäytön käytön oppiminen onkin näitä helpompaa.

Tule rohkeasti mukaan, olipa mielessäsi laitteen hankinta, käytön alkeet, lisälaitteiden hyödyntäminen tai edistyneempi käyttö. Oikeiden sovellusten avulla voit hoitaa tavalliset arkiaskareet, kuten sähköpostin ja verkkoasioinnin pelkällä tabletilla ja lisäksi laite on mainio väline rentoutumiseen esimerkiksi e-kirjojen, TV-sarjojen tai podcastien avulla. Onpa se myös lyömätön kumppani matkustaessa.

Toimisto-ohjelmat – tietotekniikkakursseja helpottamaan töitä

Haluatko olla askeleen edellä työelämän tai opiskelun vaatimuksia? Haetko tehokkuutta työskentelyyn? Opetteletko perusteita vai tarvitsetko apua edistyneenpään käyttöön?

Ota tekstinkäsittely, esitysgrafiikka tai taulukkolaskenta haltuun nopeasti kerraten tai askel askeleelta. Vanhat tutut ohjelmatkin ovat oppineet uusia, hyödyllisiä temppuja ja nykyään tarjolla on laadukkaita ilmaisvaihtoehtoja kotikäyttäjällekin.

Internet ja sosiaalinen media

Internetin eri palvelut ja mahdollisuudet ovat väistämätön osa nykyaikaista arkeamme. Internetistä löydät tietoa, uusia ideoita ja yhteisöjä esimerkiksi omiin harrastuksiisi. Pidä yhteyttä perheeseesi ja ystäviisi sosiaalisen median ja etätapaamisohjelmien avulla. Opettele Internetin ja sosiaalisen median mahdollisuudet aina tiedon hausta sähköiseen asiointiin ja somettamisesta valokuvien hallintaan.