Maksaminen, alennukset, ilmoittautumis- ja perumisehdot

Ilmoslideri2022

Kursimaksujen maksaminen, alennukset, ilmoittautumis- ja perumisehdot

Kuopion kansalaisopiston uusi verkkokauppa on avautunut osoitteessa uusi.opistopalvelut.fi/kuopio
Koko toimialueen kurssitarjonta löytyy nyt verkkokaupasta. Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu mukaan ostoskorin kautta. Voit ilmoittautua myös Puistokartanon asiakaspalvelupisteessä, Puistokatu 20, Kuopio tai puhelimitse 017 184 711.

Lue Kuopion kansalaisopiston ilmoittautumis-ja perumisehdot  kokonaisuudessaan ennen ilmoittautumista. Lisätietoa ilmoittautumisesta ja opiskelusta.

Tutustu videon avulla Kuopion kansalaisopiston ilmoittautumis- ja perumiskäytänteisiin.

Registration video for courses at Kuopio’s Adult Education Centre. On this video you can orientate yourself with registration and cancellation for courses.

Video EN | Video RU | Video AR

Helpful information – terms of registration, cancellation and study information

Verkkomaksaminen

Netti-ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa kurssimaksun verkkopankissa. Työsuhde-etumaksuun oikeuttavan kurssin voit maksaa verkossa myös ePassilla tai Smartumilla.

Mikäli olet oikeutettu alennukseen tai haluat maksaa muilla työsuhde-eduilla, älä maksa verkossa. Alennuksista ja muista työsuhde-etumaksuista on aina oltava yhteydessä asiakaspalveluun joko puhelimitse 017 184 711 tai asioimalla asiakaspalvelussa.

Yhteydenotto on tehtävä viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä.

Myöhässä tullut yhteydenotto ei oikeuta maksun tai alennuksen hyväksymiseen. Yhteydenoton jälkeen voimme pyynnöstä lähettää sinulle sähköpostiisi verkkomaksamista varten maksulinkin, jossa on huomioitu alennukset ja työsuhde-edut. Jos linkitettyä kurssimaksua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, lähetämme sinulle laskun.

Mikäli verkossa maksamasi kurssi perutaan opiston toimesta, otamme yhteyttä verkkopankissa maksetun kurssimaksun palautuksesta tai ePassi/Smartum-verkkomaksun hyvityksestä (kts. Maksaminen työsuhde-edulla). Mikäli itse perut ilmoittautumisen verkkokaupassamme  maksuttomana perumisaikana, ota yhteyttä asiakaspalveluun edellä mainittujen maksujen palautuksesta/hyvityksestä.

Verkkopankissa maksetun kurssimaksun palauttamista varten sinun tulee ilmoittaa pankkitilinumerosi.

Maksaminen laskulla

Lähetämme paperisen laskun kurssin alkamisen jälkeen, mikäli et maksa verkossa. Jokainen kurssi ja osallistuja laskutetaan erikseen. Laskussa on huomioitu todistetut alennukset ja työsuhde-eduilla suoritetut maksut. Alennuksista ja työsuhde-etumaksuista on aina oltava yhteydessä asiakaspalveluun joko puhelimitse 017 184 711 tai asioimalla asiakaspalvelussa.

Laskun maksamatta jättäminen tai se, ettei ole osallistunut kurssille, ei ole perumista eikä oikeuta laskun mitätöintiin. Kansalaisopistolla ei ole velvollisuutta hyväksyä / hyvittää maksuohjeiden vastaisesti tehtyjä maksuja.

Kurssin läsnäololistassa oleva opiskelija, joka ei ole ilmoittautunut, oikeuttaa kansalaisopiston tekemään ilmoittautumisen ja opiskelija on velvollinen maksamaan koko kurssimaksun. Maksamattomista kurssimaksuista seuraa 5 € maksumuistutus, jonka jälkeen lasku siirtyy perintään. Kurssimaksun laiminlyöminen aiheuttaa opiskeluoikeuden menetyksen.

Maksaminen työsuhde-edulla

Työnantajan työntekijälleen myöntämät työsuhde-edut ovat henkilökohtaisia ja niitä voi käyttää verottajan määrittelemään omaehtoiseen liikunta- ja kulttuuritoimintaan.

Maksuvälineenä käyvät työsuhde-edut

 • SmartumPay
 • Smartum-verkkomaksu
 • Smartum -setelit
 • Edenred-kortit
 • Edenred-mobiilimaksu
 • Virikesetelit
 • ePassi-mobiili
 • ePassi-verkkomaksu
 • ePassi-puh. numerolla kertaveloitus
 • Eazybreak-mobiilimaksu
 • Tyky-setelit

Netti-ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa kurssimaksun verkossa ePassi- tai Smartum-verkkomaksulla.

Muilla työsuhde-eduilla maksaessasi sinun tulee olla yhteydessä viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä. Syksyn ja kevään kurssimaksun voit maksaa yhtä aikaa syksyllä.

Puhelimitse ensisijaisesti vastaanotettavat maksut

 • Edenred- mobiilimaksut
 • Eazybreak- mobiilimaksut
 • SmartumPay-mobiilimaksut
 • ePassi-mobiilimaksut
 •  ePassin puh. numerolla tunnistettavat maksut

Kansalaisopistolla ei ole velvollisuutta hyväksyä / hyvittää maksuohjeiden vastaisesti tehtyjä maksuja.

Jos kurssi peruuntuu tai perut kurssipaikan maksuttomana perumisaikana, työsuhde-edulla maksettua maksua ei palauteta. Maksun voit siirtää toiseen kurssiin. Kurssin peruuntuessa otamme sinuun yhteyttä työsuhde-etumaksun hyvityksestä. Jos itse perut kurssipaikan maksuttomana perumisaikana, ole yhteydessä välittömästi asiakaspalveluun työsuhde-etumaksun hyvityksestä.

Työsuhde-edulla voit maksaa seuraavien ainealueiden kurssimaksuja (ei materiaali- tms. maksuja)

 • kirjallisuus ja ilmaisutaito
 • kielet
 • kuvataide
 • kädentaidot
 • kudonnan ohjaus
 • liikunta
 • tanssi
 • terveys ja hyvinvointi (osa kursseista)
 • liikunnan ja tanssin kertaliput
 • musiikki
 • lapset ja aikuiset yhdessä kursseilla aikuisen kurssimaksuosuus

Työsuhde-edulla et voi maksaa seuraavien ainealueiden kurssimaksuja

 • ihminen, ympäristö ja yhteiskunta
 • kotitalous
 • terveys ja hyvinvointi: mm. ensiapu, muistikoulut
 • tietotekniikka
 • kielitutkinnot
 • tutkintoon johtavat koulutukset
 • kokataan kotiin vietäväksi -ohjaus
 • kurssien materiaali- tms. maksuja (verottajan ohje)

Alennukset kurssimaksusta

Todista alennusoikeus ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun jokaisen ilmoittautumisen yhteydessä viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä. Tämän jälkeen alennuksia ei myönnetä. Yksi alennus/kurssi.

Alennukset koskevat kurssimaksun osuutta, ei kurssin materiaaleja, koneen kunnossapito- tms. maksuja. Yksilö- sekä pienryhmäopetuksesta ei myönnetä alennuksia. Mikäli kurssin tekstissä on maininta ”ei alennuksia”, kurssi ei oikeuta alennuksiin.

Alennuksen todistamisen jälkeen, voimme pyynnöstä lähettää sinulle maksulinkin sähköpostiisi verkkomaksamista varten. Opistolla ei ole velvollisuutta hyväksyä määräajan jälkeen toimitettuja todistuksia alennusoikeudesta. Kun olet ilmoittautunut jo alkaneelle kurssille, ota yhteyttä asiakaspalveluun, jos olet oikeutettu alennuksiin.

Työttömyysalennus 50 %

Todistetaan TE-toimiston sähköisellä oma-asiointi-lomakkeella tai työttömyys/lomautuspäätöksellä viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä. Todistuksen työttömyydestä voit lähettää myös sähköpostilla: kansalaisopisto.asiakaspalvelu@kuopio.fi Alennuksen todistamisen ajankohdaksi katsotaan aika, jolloin viesti on saapunut kansalaisopiston sähköpostiin. Pelkkä työtön-merkintä netissä ilmoittautumisen yhteydessä ei oikeuta alennukseen.

Opintosetelialennus

Eläkeläiset, jotka eivät ole ansiotyössä  ja maahanmuuttajat, joilla on kotikunta Suomessa voivat saada opintosetelialennuksen kursseilta, joissa on merkintä: “Tämä kurssi on opintosetelikurssi”. Opintosetelialennus tarkoittaa, että kurssi on joko ilmainen tai 10 € alennus annetaan kurssimaksusta. Kudonnan ohjauksen päivämaksusta alennus on 1 € . Verkkokaupassa ilmoittautumisen yhteydessä alennusoikeus ilmoitetaan vastaamalla alennusta koskevaan lisäkysymykseen “kyllä”. Jos olet alle 64-vuotias eläkeläinen, varaudu pyydettäessä todistamaan alennusoikeutesi.

Sisaralennus alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille

Yksi täysi kurssimaksu oikeuttaa muut sisarukset yhteen 50 % alennukseen. Alennuksen saaminen edellyttää huoltajalta opistossa opiskelevien sisarusten nimien ilmoittamista asiakaspalveluun viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä.

Liikkis-ranneke (Hyvinvointikortti)
alle 20-vuotiaille kuopiolaisille lapsille ja nuorille

10 € alennus Kuopion kaupunki- ja maaseutualueilla järjestettävien lasten ja nuorten kurssien kurssimaksuista Liikkis-rannekkeella (Hyvinvointikortilla). Alennuksen saaminen edellyttää yhteydenottoa asiakaspalveluun viimeistään syyslukukaudella 20.9.2022 ja kevätlukukaudella 20.1.2023 tai kurssin alkamispäivänä.

Kurssipaikan peruminen

Opiskelija voi halutessaan perua kurssipaikkansa joko sähköpostilla, netissä, puhelimitse tai asioimalla asiakaspalvelussa. Perumista ei voi tehdä opettajalle. Perumisajankohdasta riippuen, peruminen on maksutonta tai maksullista.

Maksuton peruminen päättyy 6 vrk ennen kurssin alkamista, ellei kurssin tiedoissa ole toisin mainittu. Jos kurssin viimeinen maksuton perumispäivä on perjantai – maanantai tai arkipyhä, asiakaspalvelussa peruminen on tehtävä edeltävänä arkipäivänä. Maksuttoman perumisajan jälkeen opiskelija maksaa kurssimaksun kokonaan, myös silloin, kun hän jättää tulematta kurssille tai keskeyttää sen. Maksuton peruminen on mahdollista, jos kurssin paikka tai aika muuttuu oleellisesti.

Mahdollinen opettajan vaihdos tai opiskelijan taitotasoon soveltumaton kurssi ei oikeuta maksuttomaan perumiseen.

Peruminen netissä,
osoitteessa uusi.opistopalvelut.fi/kuopio

Netti-ilmoittautumisen voi perua netissä maksuttomana perumisaikana. Netissä perumista varten tarvitaan seuraavat tiedot:

 • kurssin numero
 • puhelinnumero tai sähköpostiosoite
 • ilmoittautumisen yhteydessä saamasi ilmoittautumistunnus

Peruminen sähköpostitse,
kansalaisopisto.asiakaspalvelu@kuopio.fi

Viestissä mainittava opiskelijan nimi, puhelinnumero sekä peruttavan kurssin numero ja nimi. Perumisen ajankohdaksi katsotaan aika, jolloin viesti on saapunut kansalaisopiston sähköpostiin.Peruminen puhelimitse 017 184 711

Kurssiperumisen voi suorittaa myös puhelimitse 017 184 711 puhelinpalvelun aukioloaikoina.

Peruminen asikaspalvelupisteessä,
Puistokartano, Puistokatu 20, 70110 Kuopio

Kurssin voi perua Puistokartanon asiakaspalvelussa sen  aukioloaikoina.

Kurssin peruminen terveydellisistä syistä

Maksuttoman perumisajan jälkeen kurssipaikan peruminen terveydellisistä syistä edellyttää yhteydenottoa asiakaspalveluun. Koko lukukauden pituisesta kurssista veloitetaan perumiseen mennessä pidetyt kerrat ja toimistomaksu 15 €. Jos kurssin tuntimäärästä 50 % on pidetty, kurssimaksu veloitetaan kokonaan.

Lyhytkurssin peruminen terveydellisistä syistä on tehtävä viimeistään kurssin alkamispäivästä seuraavana arkipäivänä, jolloin perumisesta veloitetaan materiaalimaksu, jos se sisältyy kurssimaksuun.

Opetuskertojen tai kurssin peruuntuminen

Kurssi toteutetaan, jos kurssin minimiopiskelijamäärä täyttyy viimeistään 6 vrk ennen kurssin alkua. Kurssin peruuntumisesta, opetuskerran muutoksesta / peruuntumisesta tiedotetaan ilmoittautuneille tekstiviestillä tai sähköpostilla. Yhden opetuskerran peruuntuminen ei oikeuta maksun palautukseen. Peruuntuneet opetuskerrat pyritään pitämään myöhemmin lukukauden aikana. Opisto ei vastaa opistosta riippumattomista syistä johtuvista peruuntumisista tai opetusmuodon muutoksista..

Kuopion kaupungin Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta on hyväksynyt Kuopion kansalaisopiston ilmoittautumis-ja perumisehdot 27.4.2022