Musiikki

Kuopion kansalaisopiston musiikkiryhmä Iskelmien ystävät esiintymässä. Edessä nainen soittaa haitaria ja mies soittaa kitaraa. Taustalla 1960-luvun vaatetukseen pukeutunut kuoro.

Musiikki

Vapauta sisälläsi asuva muusikko ja tule toteuttamaan itseäsi musiikin avulla! Laula, soita ja nauti musiikista yhdessä toisten kanssa tai keskity omaan oppimiseen yksilöopetuksessa. Musiikkia voit oppia iästä riippumatta, vaikka et olisi eläissäsi soittanut tai laulanut aiemmin. Voit opiskella lähellä kotiasi tai liikkua alueitten välillä oman mielenkiintosi mukaan. Tule harrastamaan soitto- ja lauluryhmissä, bändeissä tai kuoroissa. Yksilöopetusta saat laulussa, huilussa, pianossa, kitarassa, harmonikassa ja bassossa. Myös rumpuja, viulua, saksofonia, trumpettia, mandoliinia tai ukulelea pääset opettelemaan yksilöllisesti. Jätä turhat ennakkoluulosi oppimattomuudesta ja tule mukaan musiikin innostavaan maailmaan! Yksilöopetukseen ovat tervetulleita kaiken ikäiset, ellei kurssitekstissä muuta mainita.

Jos sinulla on kurssitoiveita tälle ainealueelle, ole yhteydessä ainealueen suunnittelusta vastaaviin opettajiin.

Seuraa Kuopion kansalaisopiston musiikkia Instagramissa: kuopionkansalaisop_musiikki

Yksilöopetus

Pölyttyykö vanha soittimesi kaapissa vai haluaisitko opetella soittamaan uutta soitinta? Piileekö sisälläsi kenties laulaja, joka odottaa rohkaisua päästäkseen esille? Kuopion kansalaisopiston yksilöopetuskursseilla voit opiskella soittamista ja laulamista juuri omien mieltymystesi ja tavoitteittesi mukaan. Soitossa tarvitset oman soittimen. Opetusta on lukuisiin eri soittimiin ukulelesta saksofoniin. Myös tyylilajin voit valita kiinnostuksesi mukaan klassisesta pop-jazziin. Opetusta saat säännöllisesti viikoittain ja opetus räätälöidään ihan Sinua varten!

Musiikin lyhytkurssit

Jos et voi tai halua sitoutua viikoittaiseen musiikinopiskeluun, mutta haluaisit kuitenkin silloin tällöin musisoida mukavassa porukassa, musiikin lyhytkurssit ovat oikea valinta. Lyhytkurssien sisällöt vaihtelevat, tarjonnassa on aina jotain uutta ja jotain vanhaa, mutta aina kuitenkin jotain mukavaa yhdessä tekemistä musiikin parissa.

Musiikki lapset ja nuoret

Soita, laula ja leiki muskarissa tai tanssi, piirrä ja musisoi yhdistelmäkurssilla. Paljon innostavaa tekemistä musiikin parissa lapsille ja nuorille sekä taaperoille ja kouluikäisille. Porukassa on kiva tutustua musiikin saloihin, rytmeihin, säveliin ja soittimiin. Yhteissoitossa musisoidaan ja pidetään hauskaa toisten kanssa ja mukavalla tavalla opitaan yhteisiä pelisääntöjä ryhmässä.

Nuorille on musapajoja, joissa voi kokeilla eri bändisoittimia ja perehtyä niihin. Yhteinen bändisoitto kavereiden kanssa saa siivet osaavan opettajan johdolla!

Musiikki lapset ja aikuiset yhdessä

Perhemuskareissa ihan pienimmätkin pääsevät musisoimaan ja tutustumaan musiikin ihmeelliseen maailmaan yhdessä vanhempien kanssa. Opisto järjestää myös laulu- ja soittoryhmiä, joihin sekä lapset että aikuiset ovat tervetulleita.

Kuorot

Yhteisöllisyyden syvin olemus löytyy kuorosta! Yhdessä laulaessa yhteenkuuluvuus ja yhdessä tekeminen korostuu. Oman äänen liittyminen osaksi suurempaa, yhdessä hengittävää kokonaisuutta, tarjoaa rikkaan kokemuksen, jota on muualta vaikea löytää. Yhdessä tekemällä ja harjoittelemalla oppii myös omasta itsestään ja laulamisestaan. Moniäänisesti laulaminen on paitsi musiikillisesti kehittävää, myös tavattoman antoisaa. Opiston kuorotarjonnassa on vaihtoehtoja kaikille, niin vasta-alkajille kuin pitkän linjan tosiharrastajillekin.

Yhtyeet ja soitinryhmät

Houkuttelisiko sinua ukuleleorkesteri, jossa soitetaan isommalla porukalla hauskoja soitinkappaleita? Entä svengijengi, jossa pidetään hauskaa laulamalla ja soittamalla, kukin valintansa mukaan? Yhdessä soittamista voit harrastaa bändeistä orkestereihin ja kansanmusiikkiryhmistä jammailuporukoihin. Jos soittoharrastus on ollut jonkin aikaa uinumassa, kivassa ryhmässä sitä on hauska lämmitellä.

Lauluryhmät

Jos yhdessä laulaminen on ihanaa, mutta äänissä laulaminen arveluttaa? Ei hätää. Opistossa on lukuisia yhteislauluryhmiä, joissa voit laulaa opettajan johdolla ja säestyksellä sydämesi kyllyydestä lempimusiikkiasi; kansanlauluja, iskelmää, pop-rockia tai mitä ikinä se sitten onkaan. Onpa meillä lauluryhmä myös heille, jotka pelkäävät, etteivät osaa laulaa. Myös karaoken ystävät pääsevät meillä ääneen.