Uutiset

VANHUSTENVIIKKO 2.-9.10.2022. Tervetuloa, paljon ilmaistapahtumia!

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 aina lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, ja sitä seuraava viikko on perinteisesti ollut Vanhustenviikko. Tänä vuonna Vanhustenviikkoa vietetään 2.-9.10.2022 teemalla Yhdessä luontoon – joka iän oikeus. Vanhustenviikon tapahtumiin on mahdollista osallistua myös Kuopiossa.

Kuopiossa Vanhustenviikon ohjelmasta vastaavat Kuopion kansalaisopisto ja Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat. Tulossa on monia mielenkiintoisia luentoja ja paljon mukavaa yhdessä tekemistä.

Ohjelmat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia – eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakolta.

Viikko alkaa maanantaina 3.10.2022 Nojatuolimatkalla Italiaan. Puistokartanon Kallavesi-salissa tutustutaan klo 14.30–16 italialaiseen tapakulttuuriin ja elintapoihin italian kielen opettajan Sara Zuffan johdolla. Suomenkielisen luennon aikana saadaan myös maistiaisia Italian kielen yleispiirteistä ja ääntämisestä. Luento lähetetään myös etänä. Maanantaina on mahdollista osallistua myös tuolijoogaan Kuopion pääkirjaston aikuistenosastolla joogaopettaja Pirkko Rahkosen johdolla klo 15–15.45.

Tiistaina 4.10.2022 keskitytään puolestaan taiteeseen ja taidehistoriaan. Kuvataideopettaja Juha-Pekka Pohjalaisen luennolla Miten ihmiset on tehneet havaintoja? uppoudutaan tapoihin nähdä ja siirtää tulkintoja muille. Puistokartanon Kallavesi-salissa klo 14.30–16 olevaa luentoa ei lähetetä etänä.

Keskiviikon 5.10.2022 aiheena on liikunta ja ravinnosta saatavat hyödyt. Liikunnanopettaja Heikki Vänskän Puistokartanon Metsäluokassa klo 12.30–14 pidettävä luento on suunnattu erityisesti ikäihmisille ja siihen voi osallistua myös etänä.

Senioriaamupäivän luentosarja jatkuu torstaina 6.10.2022 aiheella Korjausneuvonta tutuksi. Kotona asumista voidaan helpottaa arkiteknologian avulla. Vanhustyön keskusliiton korjausneuvoja Timo Pakkanen kertoo luennolla mm. haettavista korjausavustuksista. Puistokartanon Kallavesi-salissa klo 10 alkava luento lähetetään myös etänä. Viikon toinen Pirkko Rahkosen vetämä tuolijoogasessio on niin ikään torstaina klo 12.30–13.15Kuopion pääkirjaston aikuistenosastolla.

Vanhustenviikko huipentuu Kuopiossa perjantaina 7.10.2022 Puijonlaaksossa pidettävään Hyvinvointia luonnosta -ulkoilutapahtumaan. Tapahtuma alkaa klo 9.30 Sammakkolammen kirkon puoleisella rannalla, ja siitä vastaavat liikunnanopettaja Jaana Kurki Kuopion kansalaisopistosta ja kaupungin senioriliikunnanohjaajat Carita Randelin-Kauppinen ja Petra Haverinen. Osallistujien toivotaan pukeutuvan sään ja kelin mukaisesti.

Vanhustenviikkoa juhlitaan Maaningalla nostalgiatanssien merkeissä

Vanhustenviikolla 2022 tanssitaan Tuovilanlahdessa! Nostalgiatanssit Tuovilanlahden nuorisoseurantalolla perjantaina 7.10.2022 klo 18–21.
Tunnelmalliset vanhan ajan tanssit tanssittaa maaninkalainen, Kuopion kansalaisopiston alaisuudessa harjoitteleva, Musiikkiryhmä Rubato, johtajanaan Petra Lisitsin-Mantere. Liput tansseihin vain 5 €. Yhteistyössä Tuovilanlahden nuorisoseura ja Kuopion kansalaisopisto.

Kuopion ja Maaningan lähitapahtumien lisäksi Peda.netissä on avoinna senioreille suunnattu tietopankki osoitteessa https://bit.ly/KKOvanhustenviikko22 koko juhlaviikon ajan. Tietopankki avautuu sunnuntaina 2.10.2022 heti aamusta. 

Kuopion kansalaisopiston asiakaspalvelu kesällä 2023
5.-14.6.2023Kuopion kansalaisopiston asiakaspalvelu Puistokartanossa (Puistokatu 20, Kuopio) on avoinna ti-ke klo 10–14 ja puhelinpalvelu 017 184 711 on avoinna 5.-9.6.2023
Lue lisää
HyvänOlonPäivä Puistokartanossa la 27.5.2023 – Eloa, iloa ja oloa sekä monipuolisia elämyksiä – ja ilmainen ämpäri
Kuopion kansalaisopiston kuluva lukuvuosi huipentuu lauantaina 27.5.2023 kaikille avoimeen tapahtumaan. HyvänOlonPäivä alkaa Puistokartanossa klo 10, ja kansalaisopisto lahjoittaa 50 ensimmäiselle
Lue lisää
Jos et saanut paikkaa haluamaltasi kurssilta teknisten vaikeuksien vuoksi
Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston lukuvuoden 2023–2024 kursseille alkoi ti 23.5.2023 aamupäivällä todella vilkkaasti. Ryntäys kursseille heti ilmoittautumisen alettua oli jopa niin
Lue lisää
Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston lukuvuoden 2023–2024 kursseille alkoi vilkkaasti
Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston lukuvuoden 2023–2024 kursseille alkoi tänään 23.5.2023 aamupäivällä todella vilkkaasti. Ryntäys kursseille heti ilmoittautumisen alettua oli jopa niin
Lue lisää
Ilmoittautuminen ensi lukuvuoden kursseille on NYT alkanut!
Ilmoittautuminen on alkanut. Meillä koet uusia elämyksiä, kehität taitojasi ja inspiroidut. Opiskelu kansalaisopistossa on enemmän kuin vain oppitunteja. Se on
Lue lisää
Taiteen perusopetuksessa jatkavien ilmoittautuminen alkaa ke 17.5.2023 klo 12
Taiteen perusopetus. Ilmoittautuminen kuvataidekoulu Värikkäässä ja käsityökoulu Taiturissa opintojaan jatkaville opiskelijoille alkaa ke 17.5.2023 klo 12 ja uusille opiskelijoille ilmoittautuminen
Lue lisää