Uutiset

Ilmaisluento Koronavirus sisäilmassa ja sen torjuminen ti 13.9.2022 ja Maaningalla Senioriaamupäivän yhteiskatselu ke 14.9.2022

Tiistaina 13.9.2022 klo 18.30–20 kuullaan Puistokartanon Kallavesi-salissa mielenkiintoinen Hengityssäätiön ja Kuopion Seudun Hengitysyhdistys ry:n ja Kuopion kansalaisopiston yhteistyöluento Koronavirus sisäilmassa ja sen torjuminen.

Luennolla käydään läpi koronaviruksen eri tarttumisreitit sekä keskitytään erityisesti koronaviruksen leviämiseen sisäilman kautta. Ilmanvaihdon, ilmanpuhdistimien sekä maskien tehokkuutta koronaviruksen tarttumisriskin vähentämisessä yhdessä muiden torjuntakeinojen kanssa käsitellään nykyisen tutkimustiedon valossa. Pohditaan myös, kuinka tulevaisuudessa voisimme varautua paremmin ilmavälitteisten sairauksien ehkäisyyn ilmahygienian keinoin.

Aiheesta luennoimassa erikoistutkija Hanna Leppänen. Luennosta on tulossa luentotallenne ja siihen voi osallistua etänä Zoomilla. Etäyhteys avataan puoli tuntia ennen luennon alkua.

Lue lisää luennosta ja etäosallistumisesta.

Senioriaamupäivien yhteiskatselu alkaa Maaningalla

Tänä syksynä uutuutena alkaa joidenkin Senioriaamupäivätallenteiden yhteiskatselu Maaninkatalon kahviossa.  Ensimmäisenä on vuorossa sukututkija ja historioitsija Hanne Clandèrin Kuninkaalliset Kuopiossa, Siniverisyyttä Sawossa -luento. Luennon yhteiskatselu on Maaninkatalon kahviossa keskiviikkona 14.9.2022 klo 10–11.30. Tervetuloa!

Tulossa kaksi ilmaisluentoa: Nenän hajuepiteeli ilmansaastealtistuksen eturintamassa – portti aivoihin? tiistaina 4.10.2022 ja Korjausneuvonta tutuksi torstaina 6.10.2022
Hyvinvointia ja terveyttä -luento Meidän seuraava Hyvinvointia ja terveyttä -luentomme käsittelee tieliikenteen tuottamien päästöjen vaikutuksia terveyteemme. Voiko näitä tutkia laboratoriossa
Lue lisää
Ilmaisluento sydän- ja verisuonitaudeista ti 27.9.2022 klo 18.30
Sydän- ja verisuonitaudit ovat niin perimä- kuin elintapaperäisiä sairauksia, joiden syntyyn voidaan usein vaikuttaa elintavoilla. Tule mukaan ti 27.9.2022 klo
Lue lisää
Vanhustenviikkoa vietetään 2.-9.10.2022. Tervetuloa, paljon ilmaistapahtumia!
Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 aina lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, ja sitä seuraava viikko on perinteisesti ollut
Lue lisää
Maaningan oma ilmaisluentosarja Vanhan ajan vuodenkierto alkaa sunnuntaina 25.9.2022
Maaninkalaisen Jouni Piiraisen vetämä ilmaisluentosarja Vanhan ajan vuodenkierto alkaa sunnuntaina 25.9.2022 klo 12 Maaninkajärven koulun auditoriossa. Ensimmäisessä osassa keskitytään marras-helmikuun
Lue lisää
20.9.2022 ilmainen etäluento Auta jokaista lasta ja nuorta kukoistamaan koulussa positiivisella pedagogiikalla
Terveyttä- ja hyvinvointia luentosarja jatkuu 20.9.2022. Tervetuloa kurkistamaan positiivisen pedagogiikan teoriakehyksessä käytännön kouluarjen ilmiöihin ja hyvinvointiopetuksen interventioihin. Positiivinen pedagogiikka ja
Lue lisää
Ilmaisluento Koronavirus sisäilmassa ja sen torjuminen ti 13.9.2022 ja Maaningalla Senioriaamupäivän yhteiskatselu ke 14.9.2022
Tiistaina 13.9.2022 klo 18.30–20 kuullaan Puistokartanon Kallavesi-salissa mielenkiintoinen Hengityssäätiön ja Kuopion Seudun Hengitysyhdistys ry:n ja Kuopion kansalaisopiston yhteistyöluento Koronavirus sisäilmassa
Lue lisää