Uutiset

Lukuvuoden 2022–2023 ilmoittautuminen alkaa ja tarjolla on nyt yli 2000 kurssia!

Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston lukuvuoden 2022–2023 kursseille alkaa tiistaina 24.5.2022 klo 10 sekä netissä että Puistokartanon asiakaspalvelupisteessä ja puhelinpalvelussa. Kursseille voi ilmoittautua myös puhelimitse numeroon 017 184 711. Uusi lukuvuosi alkaa pääsääntöisesti elo-syyskuun vaihteessa.

Netti-ilmoittautumiseen on nyt avautunut uusi verkkokauppa, jonka tavoitteena on auttaa opiskelijaa löytämään juuri hänelle sopivin kurssi kansalaisopiston laajasta kurssitarjonnasta. Uutuutena on mm. hakutoiminto viikonpäivän ja/tai opetuspaikan mukaan. Vanha verkkokauppa toimii myös toistaiseksi uuden verkkokaupan rinnalla.

Tulevan lukuvuoden kurssitarjonta on jälleen erittäin laaja ja mielenkiintoinen. Tarjolla on yli 2000 kurssia eri ainealueilta 135 eri paikassa ympäri opiston laajaa toimialuetta. Täytettyjä kurssipaikkoja on vuosittain noin 25 000. Monet kestosuosikkikurssit täyttyvät ilmoittautumisen alettua todella nopeasti, mutta jonoon kannattaa myös ilmoittautua. Joillekin kursseille pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan lisätarjontaa.

Tulevan lukuvuoden valokoimassa on kursseja mm. kirkkourkujen yksilöopetuksesta lumikenkäilyyn, hyönteishotellin perustamisesta kierrätysunelmiin ja savolaisista suvuista mehiläistarhaukseen.

Tutun kurssitarjonnan lisäksi Kuopion kansalaisopisto järjestää myös ensi kaudella aikuisten perusopetusta sekä luku- ja kirjoitustaidon opetusta maahanmuuttajille ja tavoitteellisesti etenevää taidekasvatusta eli taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille kuvataiteessa ja käsityössä, lasten ja aikuisten yhteiskursseja unohtamatta. Myös verkkokurssien ja monimuoto-opetuksen tarjonta laajentuu ensi lukuvuonna lähes kaikilla ainealueilla. 

Konserttien, näyttelyiden ja näytelmien lisäksi myös suositut ilmaisluennot jatkuvat syksyllä. Tuttujen ajankohtais- ja terveysaiheisten luentojen lisäksi tulossa on kaksi historialuentoa – Kuninkaalliset Kuopiossa, siniverisyyttä Sawossa ja Minna Canth, suvusta salongin saloihin – sekä Arto O. Salosen luento Mikä tekee elämästä elämisen arvoista.

Kuopion kansalaisopiston tulevan lukuvuoden teemaksi on valittu Rohkaise hurja luontosi. Teema tukee erittäin hyvin Kuopion kansalaisopiston ja myös Kuopion kaupungin resurssiviisaustavoitetta. Ekologinen näkökulma toteutuu niin kansalaisopiston toiminnassa kuin myös kurssisuunnittelussakin. Opetustarjonnassa on runsaasti kursseja, joilla edistetään kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin teemoja: kierrätystä, luontoliikuntaa, lähiruokaa ja ekologisia materiaaleja.

Kuopion kansalaisopisto on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista kansalaisopistoista. Se toimii Kuopion ja Kuopioon liitettyjen kuntien lisäksi myös Kaavilla, Rautavaaralla ja Tuusniemellä.

Nappaa tästä vinkkejä, ota uusi verkkokauppan käyttöön!
Koulutussuunnittelija Ari-Pekka Väisänen näyttää sinulle videolla, kuinka voit selata ja ilmoittautua kursseille kansalaisopiston uuden verkkokaupan avulla. Uusi verkkokauppa avautuu osoitteessa
Lue lisää
Lukuvuosi on päättynyt ja asiakaspalvelu jää kesätauolle. 2022-2023 luennot, tapahtumat ja opetus alkavat elokuussa.
Lukuvuosi on päättynyt ja uusi lukuvuosi 2022-2023 alkaa pääsääntöisesti maanantaina 29.8.2022. Asiakaspalvelu viettää kesätaukoa 17.6.-8.8.2022. Myös Puistokartanon kudonnan ohjaus on
Lue lisää
Kurssitarjonta ja ilmoittautuminen lukuvuodelle 2022-2023 on alkanut.
Kurssitarjonta lukuvuodelle 2022-2023 Lukuvuodelle 2022-2023 on tulossa lähes 2000 kurssia eri ainealueille. Osaan kursseista voit tutustua jo nyt uudessa verkkokaupassamme
Lue lisää
Kesän 2022 aukioloajat: Asiakaspalvelu, puhelinpalvelu ja kurssilaskutus.
Kuopion kansalaisopisto kesän 2022 aukioloajat https://kansalaisopisto.kuopio.fi kansalaisopisto@kuopio.fi  Kurssit ja ilmoittautuminen avoinna netissä 24/7  Uudessa  verkkokaupassa https://uusi.opistopalvelut.fi/kuopio Vanhassa verkkokauppanäkymässä Puistokartanon asiakaspalvelupiste, Puistokatu 20, Kuopio
Lue lisää
Kuopion kansalaisopiston valokuvauskilpailu harrastajavalokuvaajille – Meidän sininen Kallavesi
Valokuvauskilpailu harrastajavalokuvaajille. Kuopion kansalaisopisto julistaa valokuvauskilpailun, jonka aiheena on Kallavesi, yksi kotiseutumme ihanimmista helmistä. Sen väreilevä keväinen ja kesäinen pinta
Lue lisää
Kesäkursseja ukrainalaisille Kuopion kansalaisopistossa
1. Arkisuomea ukrainalaisille 6.–10.6.2022 ma-pe klo 10–14, 23 h, 0 €, opettaja Tea Julkunen. Opi esittelemään itsesi, tervehdyksiä, esim. mitä
Lue lisää