Uutiset

Lukuvuoden 2022–2023 ilmoittautuminen alkaa ja tarjolla on nyt yli 2000 kurssia!

Ilmoittautuminen Kuopion kansalaisopiston lukuvuoden 2022–2023 kursseille alkaa tiistaina 24.5.2022 klo 10 sekä netissä että Puistokartanon asiakaspalvelupisteessä ja puhelinpalvelussa. Kursseille voi ilmoittautua myös puhelimitse numeroon 017 184 711. Uusi lukuvuosi alkaa pääsääntöisesti elo-syyskuun vaihteessa.

Netti-ilmoittautumiseen on nyt avautunut uusi verkkokauppa, jonka tavoitteena on auttaa opiskelijaa löytämään juuri hänelle sopivin kurssi kansalaisopiston laajasta kurssitarjonnasta. Uutuutena on mm. hakutoiminto viikonpäivän ja/tai opetuspaikan mukaan. Vanha verkkokauppa toimii myös toistaiseksi uuden verkkokaupan rinnalla.

Tulevan lukuvuoden kurssitarjonta on jälleen erittäin laaja ja mielenkiintoinen. Tarjolla on yli 2000 kurssia eri ainealueilta 135 eri paikassa ympäri opiston laajaa toimialuetta. Täytettyjä kurssipaikkoja on vuosittain noin 25 000. Monet kestosuosikkikurssit täyttyvät ilmoittautumisen alettua todella nopeasti, mutta jonoon kannattaa myös ilmoittautua. Joillekin kursseille pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan lisätarjontaa.

Tulevan lukuvuoden valokoimassa on kursseja mm. kirkkourkujen yksilöopetuksesta lumikenkäilyyn, hyönteishotellin perustamisesta kierrätysunelmiin ja savolaisista suvuista mehiläistarhaukseen.

Tutun kurssitarjonnan lisäksi Kuopion kansalaisopisto järjestää myös ensi kaudella aikuisten perusopetusta sekä luku- ja kirjoitustaidon opetusta maahanmuuttajille ja tavoitteellisesti etenevää taidekasvatusta eli taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille kuvataiteessa ja käsityössä, lasten ja aikuisten yhteiskursseja unohtamatta. Myös verkkokurssien ja monimuoto-opetuksen tarjonta laajentuu ensi lukuvuonna lähes kaikilla ainealueilla. 

Konserttien, näyttelyiden ja näytelmien lisäksi myös suositut ilmaisluennot jatkuvat syksyllä. Tuttujen ajankohtais- ja terveysaiheisten luentojen lisäksi tulossa on kaksi historialuentoa – Kuninkaalliset Kuopiossa, siniverisyyttä Sawossa ja Minna Canth, suvusta salongin saloihin – sekä Arto O. Salosen luento Mikä tekee elämästä elämisen arvoista.

Kuopion kansalaisopiston tulevan lukuvuoden teemaksi on valittu Rohkaise hurja luontosi. Teema tukee erittäin hyvin Kuopion kansalaisopiston ja myös Kuopion kaupungin resurssiviisaustavoitetta. Ekologinen näkökulma toteutuu niin kansalaisopiston toiminnassa kuin myös kurssisuunnittelussakin. Opetustarjonnassa on runsaasti kursseja, joilla edistetään kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin teemoja: kierrätystä, luontoliikuntaa, lähiruokaa ja ekologisia materiaaleja.

Kuopion kansalaisopisto on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista kansalaisopistoista. Se toimii Kuopion ja Kuopioon liitettyjen kuntien lisäksi myös Kaavilla, Rautavaaralla ja Tuusniemellä.

Tyyllitelty kuva joulukuusesta.
Jouluisten ilmaiskonserttien ja tapahtumien kimara kiihtyy!
Tule sinäkin mukaan nauttimaan hyvästä musiikista ja hengähtämään hetkeksi joulukiireittesi keskellä. Jouluisten tapahtumien ja konserttien esiintyjät koostuvat suurelta osin musiikin
Lue lisää
Olemme suljettu 5.-6.2022
Puistokartanon asiakaspalvelu, puhelinpalvelu ja kurssilaskutus ovat suljettu maanatai -tiistai 5. – 6.12.2022. Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille! Tervetuloa viettämään kaikille kuopiolaisille avointa
Lue lisää
Kuopion kansalaisopiston kevään 2023 kurssit.
Kaikkea kivaa kevääksi 2023 – ilmoittaudu kursseille nyt!
Ilmoittaudu keväälle NYT! Tutustu laajaan tarjontaamme ja valitse itsellesi mieluisimmat kurssit. Meillä on sinulle yli 1000 mahdollisuutta toteuttaa itseäsi ja
Lue lisää
Joulukalenterimme avautuu torstaina 1.12.2022 Instagramissa
Perinteinen joulukalenterimme avautuu Instagramissa meidän tilillämme @kuopionkansalaisopisto huomenna torstaina 1.12.2022. Tänä vuonna keskitymme ekologisiin vinkkeihin, joiden avulla voit säästää sekä
Lue lisää
Vielä ehdit mukaan joulukuun lyhytkursseille, ilmoittaudu nyt!
Tervetuloa virittäytymään joulun tunnelmaan. Vielä ehdit mukaan joulukuussa alkaville lyhytkursseille. Nämä kurssit kokoontuvat vain yhtenä päivänä ja jäljellä on vielä
Lue lisää
Sydämessä soi joulu. Jouluisia ilmaiskonsertteja ja -tapahtumia.
Lämpimästi tervetuloa nauttimaan kanssamme joulun tunnelmasta! Musiikin opiskelijat ja opettajat tarjoavat jouluisia ilmaiskonsertteja Kuopiossa ja maakunnissa. Konsertteihin ja tapahtumiin on
Lue lisää