Uutiset

Kevätlukukauden aloitukseen vaikuttavat koronarajoitukset, etäopetukseen tai myöhemmin alkavaksi siirtyvät ryhmäliikunta, jooga, tanssi sekä kuorot.

Kuopion kansalaisopiston kevätlukukausi alkaa pääsääntöisesti maanantaina 10.1.2022.
HUOM: päivitetty 13.1.2022
Itä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) uusimman päätöksen mukaan (12.1.2022) Kuopion kansalaisopiston juuri alkanut kevätlukukausi jatkuu normaalisti perjantaina 14.1.2022.

Opetuksen aloittamisessa noudatamme 13.1.2022 saakka voimassa olevia Aluehallintoviraston (AVI) päätöksen mukaisia alueellisia rajoituksia.

Määräyksen mukaan Kuopion kansalaisopistossa
etäopetukseen tai myöhemmin alkavaksi siirtyvät aikuisten ryhmäliikunta, jooga, tanssi sekä musiikin opetuksesta kuorojen kurssit. Näissä ryhmissä AVI katsoo tartuntariskin olevan suurin. Näihin ryhmiin ilmoittautuneita ryhmien opiskelijoita tiedotetaan ryhmäkohtaisesti tekstiviestillä tai sähköpostitse, mahdollisimman pian.

Voimassa olevat rajoitukset eivät koske vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten kursseja, niiden kokoontumiset jatkuvat normaaleilla aikatauluilla.

Muut ainealueiden kurssit katsotaan olevan tämän hetkisen ohjeistuksen mukaan matalan riskin toimintaa, joten toiminta jatkuu toistaiseksi normaalisti. Mahdollisista muutoksista opetuksessa ilmoitetaan opiskelijoille ryhmäkohtaisesti, mikäli alueellinen koronatilanne ja AVIN määräykset muuttuvat.

Yleisötilaisuuksien rajoituksia noudatamme muuttamalla 13.1.2022 saakka yleisluennot toteutettavaksi etäluentona tai muuttamalla niiden aikataulua.

Ilmoittautuminen, kurssimaksut ja kurssien peruminen

Kursseillemme on jatkuva ilmoittautuminen, ja se jatkuu normaalisti asiakaspalvelussa ja verkossa. Kurssien laskuttamisessa teemme aikataulumuutoksia, laskutus aloitetaan aikaisintaan maaliskuun alussa. Työsuhde- etumaksujen vastaanottamista asiakaspalvelussa siirretään aikavälille 24.1.-28.2.2022, jolloin eduilla voi maksaa jo tammikuussa alkaneita kursseja.
Työsuhde-eduilla kurssinsa maksaneille opiskelijoille korvataan peruuntuneen kurssin hinta hyvityksenä opiskelijan valitsemasta toisesta kurssista kuluvan tai seuraavan lukukauden aikana. Opiskelijaan ollaan yhteydessä sähköpostitse.

Jos opetus muutetaan viranomaismääräyksellä etäopetukseksi tai siirretään toteutettavaksi myöhemmin, kurssimaksua ei palauteta. Jos osa opetuskerroista peruuntuu kokonaan (ei etäopetusta eikä korvauskertoja) kurssimaksusta palautetaan peruttujen kertojen osuus.

Valitsevassa alueellisessa koronatilanteessa, me olemme sitoutuneet huolehtimaan opiskelijoittemme hyvinvoinnista ja turvallisuudesta noudattamalla viranomaisohjeita ja seuraamalla tarkasti koronatilannetta. Tulethan kursseille vain terveenä ja noudatat kansamme koronaturvallisia toimintatapoja. Muistetaan käyttää rokotuksista huolimatta kasvomaskia ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta sekä riittävistä turvaväleistä.
Tervetuloa harrastamaan.

Lue lisää, Usein kysyttyä koronasta

Lisätietoja antavat:
rehtori Kirsti Turunen puh. 044 718 4701, kirsti.turunen@kuopio.fi
apulaisrehtori Anna Pohjalainen puh. 044 718 4702, anna.pohjalainen@kuopio.fi

Nappaa tästä vinkkejä, ota uusi verkkokauppan käyttöön!
Koulutussuunnittelija Ari-Pekka Väisänen näyttää sinulle videolla, kuinka voit selata ja ilmoittautua kursseille kansalaisopiston uuden verkkokaupan avulla. Uusi verkkokauppa avautuu osoitteessa
Lue lisää
Lukuvuosi on päättynyt ja asiakaspalvelu jää kesätauolle. 2022-2023 luennot, tapahtumat ja opetus alkavat elokuussa.
Lukuvuosi on päättynyt ja uusi lukuvuosi 2022-2023 alkaa pääsääntöisesti maanantaina 29.8.2022. Asiakaspalvelu viettää kesätaukoa 17.6.-8.8.2022. Myös Puistokartanon kudonnan ohjaus on
Lue lisää
Kurssitarjonta ja ilmoittautuminen lukuvuodelle 2022-2023 on alkanut.
Kurssitarjonta lukuvuodelle 2022-2023 Lukuvuodelle 2022-2023 on tulossa lähes 2000 kurssia eri ainealueille. Osaan kursseista voit tutustua jo nyt uudessa verkkokaupassamme
Lue lisää
Kesän 2022 aukioloajat: Asiakaspalvelu, puhelinpalvelu ja kurssilaskutus.
Kuopion kansalaisopisto kesän 2022 aukioloajat https://kansalaisopisto.kuopio.fi kansalaisopisto@kuopio.fi  Kurssit ja ilmoittautuminen avoinna netissä 24/7  Uudessa  verkkokaupassa https://uusi.opistopalvelut.fi/kuopio Vanhassa verkkokauppanäkymässä Puistokartanon asiakaspalvelupiste, Puistokatu 20, Kuopio
Lue lisää
Kuopion kansalaisopiston valokuvauskilpailu harrastajavalokuvaajille – Meidän sininen Kallavesi
Valokuvauskilpailu harrastajavalokuvaajille. Kuopion kansalaisopisto julistaa valokuvauskilpailun, jonka aiheena on Kallavesi, yksi kotiseutumme ihanimmista helmistä. Sen väreilevä keväinen ja kesäinen pinta
Lue lisää
Kesäkursseja ukrainalaisille Kuopion kansalaisopistossa
1. Arkisuomea ukrainalaisille 6.–10.6.2022 ma-pe klo 10–14, 23 h, 0 €, opettaja Tea Julkunen. Opi esittelemään itsesi, tervehdyksiä, esim. mitä
Lue lisää