Uutiset

Kaksi naista, kukkakimppu ja kunniakirja kädessä.

Kuopion kansalaisopisto sai Viksu Kuopio –tunnuksen ympäristövastuullisesta toiminnastaan

Viksu Kuopio tunnus.

Kuopion kansalaisopisto sai 9.11.2021 Viksu Kuopio -tunnuksen osoituksena ansiokkaasta, vaikuttavasta ja näkyvästä työstään resurssiviisauden ja kiertotalouden edistämiseksi. Tunnukset jaettiin nyt kolmatta kertaa. Kansalaisopisto vastaanotti tunnuksen kaupunginjohtaja Jarmo Pirhoselta.

Viksu Kuopio –tunnus myönnetään organisaatioille tai yhteisöille, jotka ovat teoillaan parantaneet ympäristövastuullisuuttaan. Tunnuksen saamisen kriteereinä on, että organisaatio tai yhteisö on ottanut resurssiviisauden osaksi omaa toimintaansa ja valinnut kehittämistoimenpiteensä. Lisäksi organisaatio tai yhteisö tekee resurssiviisautta edistäviä tekoja ja viestii niistä aktiivisesti. Tunnuksen tarkoituksena on kannustaa kaikkia päästöjen ja jätteiden vähentämiseen sekä muihin resurssiviisaisiin tekoihin.

Resurssiviisausohjelman ohjausryhmä perusteet Viksu Kuopio -tunnuksen myöntämiselle Kuopion kansalaisopistolle

Kuopion kansalaisopiston ekososiaalisen sivistyksen ja kestävän hyvinvoinnin työryhmä (Eko) kehittää monipuolisesti opistoa kestävää tulevaisuutta ja hyvää elämää edistäväksi oppilaitokseksi. Kansalaisopisto laatii vuosittain kestävän hyvinvoinnin toimintasuunnitelman ja he ovat myös koostaneet opistolle kestävän hyvinvoinnin käsikirjan. Kansalaisopisto järjestää resurssiviisautta edistäviä koulutuksia niin henkilöstölleen kuin kuntalaisillekin ja tekee yhteistyötä useiden eri sidosryhmien ja hankkeiden kanssa. Kansalaisopisto on parantanut digitaalisia palvelujaan ja verkkoasiointia mm. tapahtuma- ja luentotarjonnan osalta ja esimerkiksi opinto-opas julkaistaan nykyään pelkästään digitaalisesti. Jätteen syntyä ehkäistään pitkäkestoisten hankintojen avulla, ruoka- ja materiaalihävikkiä vältetään ja jätteet lajitellaan. Kansalaisopisto tarjoaa toimintaa eri asuinalueilla yhteiskäyttöisissä tiloissa ja nämä lähipalvelut lisäävät omalta osaltaan eri alueiden viihtyisyyttä ja elinvoimaisuutta. Opiston toimipaikat ovat saavutettavissa helposti niin kävellen, pyöräillen kuin joukkoliikenteelläkin.

Vuosittain myönnettävän palkinnon saivat tänä vuonna myös Kuopion Opiskelija-asunnot Oy (Kuopas), Mestar Kuopio Oy sekä Savon koulutuskuntayhtymä (Sakky).

Tutustu Kuopion kansalaisopiston Kestävän tulevaisuuden käsikirjaan.

Kuvassa: Kädentaitojen opettaja ja ekotyöryhmän puheenjohtaja Aino Sahi ja rehtori Kirsti Turunen vastaanottivat Viksu Kuopio -tunnuksen. Kuva Vicente Serra.

Nappaa tästä vinkkejä, ota uusi verkkokauppan käyttöön!
Koulutussuunnittelija Ari-Pekka Väisänen näyttää sinulle videolla, kuinka voit selata ja ilmoittautua kursseille kansalaisopiston uuden verkkokaupan avulla. Uusi verkkokauppa avautuu osoitteessa
Lue lisää
Lukuvuosi on päättynyt ja asiakaspalvelu jää kesätauolle. 2022-2023 luennot, tapahtumat ja opetus alkavat elokuussa.
Lukuvuosi on päättynyt ja uusi lukuvuosi 2022-2023 alkaa pääsääntöisesti maanantaina 29.8.2022. Asiakaspalvelu viettää kesätaukoa 17.6.-8.8.2022. Myös Puistokartanon kudonnan ohjaus on
Lue lisää
Kurssitarjonta ja ilmoittautuminen lukuvuodelle 2022-2023 on alkanut.
Kurssitarjonta lukuvuodelle 2022-2023 Lukuvuodelle 2022-2023 on tulossa lähes 2000 kurssia eri ainealueille. Osaan kursseista voit tutustua jo nyt uudessa verkkokaupassamme
Lue lisää
Kesän 2022 aukioloajat: Asiakaspalvelu, puhelinpalvelu ja kurssilaskutus.
Kuopion kansalaisopisto kesän 2022 aukioloajat https://kansalaisopisto.kuopio.fi kansalaisopisto@kuopio.fi  Kurssit ja ilmoittautuminen avoinna netissä 24/7  Uudessa  verkkokaupassa https://uusi.opistopalvelut.fi/kuopio Vanhassa verkkokauppanäkymässä Puistokartanon asiakaspalvelupiste, Puistokatu 20, Kuopio
Lue lisää
Kuopion kansalaisopiston valokuvauskilpailu harrastajavalokuvaajille – Meidän sininen Kallavesi
Valokuvauskilpailu harrastajavalokuvaajille. Kuopion kansalaisopisto julistaa valokuvauskilpailun, jonka aiheena on Kallavesi, yksi kotiseutumme ihanimmista helmistä. Sen väreilevä keväinen ja kesäinen pinta
Lue lisää
Kesäkursseja ukrainalaisille Kuopion kansalaisopistossa
1. Arkisuomea ukrainalaisille 6.–10.6.2022 ma-pe klo 10–14, 23 h, 0 €, opettaja Tea Julkunen. Opi esittelemään itsesi, tervehdyksiä, esim. mitä
Lue lisää