Uutiset

Kaksi naista, kukkakimppu ja kunniakirja kädessä.

Kuopion kansalaisopisto sai Viksu Kuopio –tunnuksen ympäristövastuullisesta toiminnastaan

Viksu Kuopio tunnus.

Kuopion kansalaisopisto sai 9.11.2021 Viksu Kuopio -tunnuksen osoituksena ansiokkaasta, vaikuttavasta ja näkyvästä työstään resurssiviisauden ja kiertotalouden edistämiseksi. Tunnukset jaettiin nyt kolmatta kertaa. Kansalaisopisto vastaanotti tunnuksen kaupunginjohtaja Jarmo Pirhoselta.

Viksu Kuopio –tunnus myönnetään organisaatioille tai yhteisöille, jotka ovat teoillaan parantaneet ympäristövastuullisuuttaan. Tunnuksen saamisen kriteereinä on, että organisaatio tai yhteisö on ottanut resurssiviisauden osaksi omaa toimintaansa ja valinnut kehittämistoimenpiteensä. Lisäksi organisaatio tai yhteisö tekee resurssiviisautta edistäviä tekoja ja viestii niistä aktiivisesti. Tunnuksen tarkoituksena on kannustaa kaikkia päästöjen ja jätteiden vähentämiseen sekä muihin resurssiviisaisiin tekoihin.

Resurssiviisausohjelman ohjausryhmä perusteet Viksu Kuopio -tunnuksen myöntämiselle Kuopion kansalaisopistolle

Kuopion kansalaisopiston ekososiaalisen sivistyksen ja kestävän hyvinvoinnin työryhmä (Eko) kehittää monipuolisesti opistoa kestävää tulevaisuutta ja hyvää elämää edistäväksi oppilaitokseksi. Kansalaisopisto laatii vuosittain kestävän hyvinvoinnin toimintasuunnitelman ja he ovat myös koostaneet opistolle kestävän hyvinvoinnin käsikirjan. Kansalaisopisto järjestää resurssiviisautta edistäviä koulutuksia niin henkilöstölleen kuin kuntalaisillekin ja tekee yhteistyötä useiden eri sidosryhmien ja hankkeiden kanssa. Kansalaisopisto on parantanut digitaalisia palvelujaan ja verkkoasiointia mm. tapahtuma- ja luentotarjonnan osalta ja esimerkiksi opinto-opas julkaistaan nykyään pelkästään digitaalisesti. Jätteen syntyä ehkäistään pitkäkestoisten hankintojen avulla, ruoka- ja materiaalihävikkiä vältetään ja jätteet lajitellaan. Kansalaisopisto tarjoaa toimintaa eri asuinalueilla yhteiskäyttöisissä tiloissa ja nämä lähipalvelut lisäävät omalta osaltaan eri alueiden viihtyisyyttä ja elinvoimaisuutta. Opiston toimipaikat ovat saavutettavissa helposti niin kävellen, pyöräillen kuin joukkoliikenteelläkin.

Vuosittain myönnettävän palkinnon saivat tänä vuonna myös Kuopion Opiskelija-asunnot Oy (Kuopas), Mestar Kuopio Oy sekä Savon koulutuskuntayhtymä (Sakky).

Tutustu Kuopion kansalaisopiston Kestävän tulevaisuuden käsikirjaan.

Kuvassa: Kädentaitojen opettaja ja ekotyöryhmän puheenjohtaja Aino Sahi ja rehtori Kirsti Turunen vastaanottivat Viksu Kuopio -tunnuksen. Kuva Vicente Serra.

Joulukalenterikuva. Joulupukki, reki ja porot.
Hyvän mielen eväitä -joulukalenteri avautuu 1.12.2021 Instagramissa.
Huomenna se alkaa. Huomenna avautuu ensimmäinen luukku Hyvän mielen eväitä -joulukalenteristamme. Tule mukaan, seuraa meitä Instagramissa ja voit tutustua tarkemmin
Lue lisää
Joulupostia ikäihmisille -kampanja 7.12.21 saakka. Puistokartanossa kortintekopiste ja keräyslaatikko.
Kuopion kansalaisopisto on mukana tänäkin jouluna Siskojen ja Simojen Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa. Kampanjassa askarrellaan joulukortteja vanhusten kotihoidon ja asumispalvelujen asiakkaille.
Lue lisää
Tule tekemään kanssamme hyvää – Lahjoita lapselle tai nuorelle harrastus! Osallistu Joulupuu-keräykseen 29.11.-12.12.21
Kuopion kansalaisopisto on toista kertaa mukana Joulupuu-keräyksen yhteistyökumppanina. Yhteiskuntavastuuta korostavan hyväntekeväisyyskampanjan toiveena on, ettei yksikään alueen lapsi tai nuori jäisi
Lue lisää
Aikuinen ja pieni lapsi ovat kyykyssä ja he katsovat toisiaan.
Ilmoittaudu nyt kevään kursseille netissä ja asikaspalvelussa. Kevätlukukausi alkaa 10.1.2022.
Olethan jo osannut päättää, mitä kaikkea haluat harrastaa keväällä. Kaikki kurssit ja ilmoittautuminen ovat jatkuvasti avoinna netissä. Voit ilmoittautua myös
Lue lisää
Ilmaisluento: Pyhiinvaelluksella Espanjassa – Teillä ja poluilla kohti Santiago de Compostela ti 30.11.2021 klo 18.30 Puistokartanossa.
Tervetuloa ilmaisluennolle Puistokartanon Opistosaliin. Huomaathan, että tätä luentoa ei etälähetetä, eikä siitä taltioida myöhemmin katsottavaa videotallennetta. Luentosarjat jatkuvat tammikuussa 2022.
Lue lisää
Monta kättä yhdessä.
Kuopion kansalaisopisto on mukana mielenterveysviikolla 22.-28.11.2021, tule mukaan ilmaistapahtumiin!
Valtakunnallisen mielenterveysviikon teema on tänä vuonna: Kohtaaminen. Tavoitteena on viestiä siitä, että jokainen meistä mielenterveystilanteesta riippumatta ansaitsee tulla kohdatuksi samalla
Lue lisää