Uutiset

Kuopion kansalaisopistossa on marraskuussa 7 ilmaisluentoa

Kuopion kansalaisopisto tarjoaa marraskuulle todella mielenkiintoisia luentoja. Vuoden viimeiset Senioriaamupäivät ja Hyvinvointia ja terveyttä -luentosarjan luennot vievät kuulijat Pentinkulmalta Japaniin, Amerikasta Espanjaan ja pureutuvat syvällisesti myös meitä kaikkia koskettaviin terveydellisiin aiheisiin. Kuopion kansalaisopiston Puistokartanon Opistosalissa – Puistokatu 20 – pidettävät luennot ovat ilmaisia ja avoimia kaikille. Osalle luennoista voi osallistua etänä ja osasta on myös tulossa videotallenne.

Marraskuun ensimmäinen luento on torstaina 4.11.2021 klo 11-12.30. Tässä Senioriaamupäivässä hankitaan lisää vuosia elämään teemalla Kuinka käännän kelloa takaisin. Luennoitsijana on Jorma Räsänen. Seuraavan viikon tiistaina eli 9.11.2021 klo 18.30-20 puhutaan puolestaan liikunnasta osana syöpäpotilaan hoitoa. Luennoitsijoina toimivat sairaanhoidon opiskelijat Roosa Toropainen ja Nea Virtanen. Kummallekin luennolle voi osallistua etänä ja molemmista on tulossa videotallenne.

Kuukauden erikoisluento ajoittuu puolestaan keskiviikolle 10.11.2021 klo 18.30-20. Tällöin Taideyliopisto Sibelius-Akatemian emeritusprofessori, kapellimestari ja säveltäjä Atso Almila kertoo musiikillisista suhteitaan amerikkalaisiin orkestereihin, kapellimestareihin ja säveltäjiin. Luennon osallistujamaksimi on 20 ja sen takia tälle ilmaisluennolle on poikkeuksellisesti ennakkoilmoittautuminen joko netissä tai kansalaisopiston asiakaspalvelussa. Luennosta ei ole tulossa tallennetta eikä sille voi osallistua etänä.

Japanin kulttuuriluentosarja jatkuu lauantaina 13.11.2021 klo 13-15 etäluennolla, jota on mahdollisuus seurata myös Puistokartanon Opistosalissa. Luentosarjan toisessa osassa FM Suvi Ilvonen kertoo japanilaisten juhlista, seremonioista ja perinteisestä pukeutumisesta. Luennosta ei ole tulossa videotallennetta. Kyseisenä päivänä ennen luentoa – klo 10-12 – on myös japanilaiseen teemaan liittyvä, 10 euroa maksava työpaja Sashiko ja Boro, japanilaista kirjontaa ja paikkausta. Työpajaan on ilmoittauduttava ennakolta joko netissä tai kansalaisopiston asiakaspalvelussa.

Kansalliskirjailija Väinö Linnan romaaneihin kytkeytyvän luennon toinen osa Pentinkulman punakapina – romaani ja dokumentit ristikuulustelussa on tiistaina 16.11.2021 klo 18.30-20. Tietokirjailija, historian harrastaja, FK Ilkka Markkulan pitämässä luennossa sukelletaan Linnan Urjala-taustastaan ja verrataan romaanin sisällissotakuvausta siihen, mitä historiankirjat ja dokumentit tapausten kulusta kertovat. Tälle luennolle voi osallistua myös etänä ja siitä on tulossa myös videotallenne.

Marraskuun viimeiset Hyvinvointia ja terveyttä -luentosarjan luennot ovat kahtena peräkkäisenä tiistaina klo 18.30-20. Testamentin ja perunkirjoituksen laatimiseen liittyviä näkökohtia käydään läpi veroasiantuntija, lakimies Johan Karlssonin kanssa 23.11.2021. Luennolle voi osallistua etänä siitä on tulossa videotallenne. Kuun viimeisenä tiistaina 30.11.2021 matkataan puolestaan pyhiinvaellukselle Espanjaan ja Santiago de Compostelaan Anja Sahimaan ja Mauno Korhosen kanssa. Tälle luennolle ei voi osallistua etänä eikä luennosta ole tulossa videotallennetta.

Nappaa tästä vinkkejä, ota uusi verkkokauppan käyttöön!
Koulutussuunnittelija Ari-Pekka Väisänen näyttää sinulle videolla, kuinka voit selata ja ilmoittautua kursseille kansalaisopiston uuden verkkokaupan avulla. Uusi verkkokauppa avautuu osoitteessa
Lue lisää
Lukuvuosi on päättynyt ja asiakaspalvelu jää kesätauolle. 2022-2023 luennot, tapahtumat ja opetus alkavat elokuussa.
Lukuvuosi on päättynyt ja uusi lukuvuosi 2022-2023 alkaa pääsääntöisesti maanantaina 29.8.2022. Asiakaspalvelu viettää kesätaukoa 17.6.-8.8.2022. Myös Puistokartanon kudonnan ohjaus on
Lue lisää
Kurssitarjonta ja ilmoittautuminen lukuvuodelle 2022-2023 on alkanut.
Kurssitarjonta lukuvuodelle 2022-2023 Lukuvuodelle 2022-2023 on tulossa lähes 2000 kurssia eri ainealueille. Osaan kursseista voit tutustua jo nyt uudessa verkkokaupassamme
Lue lisää
Kesän 2022 aukioloajat: Asiakaspalvelu, puhelinpalvelu ja kurssilaskutus.
Kuopion kansalaisopisto kesän 2022 aukioloajat https://kansalaisopisto.kuopio.fi kansalaisopisto@kuopio.fi  Kurssit ja ilmoittautuminen avoinna netissä 24/7  Uudessa  verkkokaupassa https://uusi.opistopalvelut.fi/kuopio Vanhassa verkkokauppanäkymässä Puistokartanon asiakaspalvelupiste, Puistokatu 20, Kuopio
Lue lisää
Kuopion kansalaisopiston valokuvauskilpailu harrastajavalokuvaajille – Meidän sininen Kallavesi
Valokuvauskilpailu harrastajavalokuvaajille. Kuopion kansalaisopisto julistaa valokuvauskilpailun, jonka aiheena on Kallavesi, yksi kotiseutumme ihanimmista helmistä. Sen väreilevä keväinen ja kesäinen pinta
Lue lisää
Kesäkursseja ukrainalaisille Kuopion kansalaisopistossa
1. Arkisuomea ukrainalaisille 6.–10.6.2022 ma-pe klo 10–14, 23 h, 0 €, opettaja Tea Julkunen. Opi esittelemään itsesi, tervehdyksiä, esim. mitä
Lue lisää