Osallistu hävikkiviikkoon: vähennä jämiä jääkaapissa valmistamalla helppo uunimunakas.
Vähennä jämiä jääkaapissa!
Munakas on yksi arjen pelastaja, nopea, edullinen ja täytteeksi voi käyttää niitä jääkaapin jämiä. Pannulla paistamisen sijaan uunimunakas on mainio vaihtoehto.
UUNIMUNAKAS
7 munaa
1 dl kevytmaitoa tai kermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Täytevaihtoehtoja:
– silputtua kinkkua tai makkaraa
– keitettyjä perunoita pieninä paloina
– ruskistettua jauhelihaa
– kypsää kalaa pieninä paloina
– ruskistettuja sieniä
– juustoraastetta, fetamuruja
– paloiteltuja kasviksia, esim. sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia, pinaattia…
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki.
3. Lisää maito/kerma, suola ja pippuri.
4. Lisää munakasseokseen mieleisesi täyte ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
5. Kypsennä 15-30 minuuttia vuoan koosta riippuen.
Jotta niitä jämiä ei syntyisi, olisi tärkeää käyttää pieni hetki viikon ruokien suunnitteluun. Säästyy aikaa ja rahaa, kun kaupassa ei käydä joka päivä. Samalla saat arkiruokailusta vaihtelevaa.
Tule mukaan valmistamaan parempaa arkiruokaa!
Katso myös muut kotitalouden kurssit