Ilmoittautumis- ja perumiskäytännöt

kuopion_kansalaisopisto_info_ilmoittautuminen_1
kansalaisopisto_kolmio

ILMOITTAUTUMIS- JA PERUMISKÄYTÄNNÖT

kuopion_kansalaisopisto_info_ilmoittautuminen_2
kuopion_kansalaisopisto_info_ilmoittautuminen_3

ILMOITTAUTUMISEEN TARVITTAVAT TIEDOT

• Kurssin numero/nimi
• Osallistujan nimi ja henkilötunnus
• Yhteystiedot (osoite, puhelinnumero ja mahd. sähköpostiosoite)
• Alle 18-vuotiaan ilmoittautumiseen tarvitaan huoltajan matkapuhelin, henkilötunnus ja muut em. tiedot. Voit ilmoittaa toisen henkilön kurssille ainoastaan antamalla omat laskutustietosi.
• Koulutustausta ja työllisyystilanne (Tilastokeskusta varten)
• Netissä voi perua vain netin kautta tehdyn ilmoittautumisen, johon tarvitset ilmoittautumisnumero(t) ja kurssin numero(t)

ILMOITTAUTUMISESSA HUOMIOITAVA

Kursseille ilmoittautuminen ja kurssipaikan peruminen asiakaspalvelussa ja netissä. Ilmoittautumista ei voi tehdä opettajalle.

Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen.

Ilmoittautumalla sitoudut maksamaan kurssimaksun. Tiedon kurssille pääsystä saat välittömästi.

Ilmoittaja (alle 18-vuotiailla huoltaja) vastaa ilmoittautumisesta, kurssi- ja materiaalimaksuista sekä perumisehtojen noudattamisesta.

Anna laskutustiedot (maksajan/huoltajan tiedot) mikäli maksaja on joku muu kuin kurssille osallistuja.

Lasten ja aikuisten yhteisillä kursseilla ilmoittautuminen hyväksytään, kun molemmat ovat ilmoittautuneet.

Koko lukuvuoden kestäville kursseille ilmoittaudutaan erikseen syksylle ja keväälle. Kurssit laskutetaan erikseen.

Kursseilla ei ole ilmaisia kokeilukertoja.

Kurssin läsnäololistassa oleva opiskelija, joka ei ole ilmoittautunut, oikeuttaa kansalaisopiston tekemään ilmoittautumisen ja asiakas on velvollinen maksamaan koko kurssimaksun.

Jos kurssi on täynnä, ilmoittaudu varapaikalle. Ilmoitamme puhelimitse vapautuvasta kurssipaikasta. Soitamme varasijalla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli emme tavoita sinua heti, soitamme seuraavalle jonossa olevalle.

OPISKELUPAIKAN PERUMINEN, KESKEYTTÄMINEN JA EPÄÄMINEN

Perumista ei voi tehdä opettajalle.

Maksuton peruminen pättyy 6 vrk ennen kurssin alkamista, ellei kurssin tiedoissa ole toisin mainittu. Mikäli viimeinen maksuton perumispäivä on perjantai-sunnuntai tai arkipyhä, asiakaspalvelussa peruminen on tehtävä edeltävänä arkipäivänä. Tämän jälkeen opiskelija maksaa kurssimaksun kokonaan, myös silloin kun hän jättää tulematta kurssille tai keskeyttää sen. Maksun laiminlyöminen aiheuttaa opiskeluoikeuden menetyksen.

Sähköpostitse perumisen voi tehdä osoitteeseen kansalaisopisto.asiakaspalvelu@kuopio.fi. Viestissä on mainittava opiskelijan nimi, puhelinnumero sekä peruttavan kurssin numero ja nimi. Perumisen ajankohdaksi katsotaan aika, jolloin viesti on saapunut opiston sähköpostiin.

Maksuton peruminen on mahdollista, mikäli kurssipaikka tai ajankohta muuttuu oleellisesti.

Terveydellisistä syistä kurssipaikan peruminen edellyttää lääkärintodistuksen toimittamista kurssilaskutukseen. Koko lukukauden kurssista veloitetaan perumiseen mennessä pidetyt kerrat ja toimistomaksu 15 €. Jos kurssin tuntimäärästä 50 % on pidetty, kurssimaksu veloitetaan kokonaan. Lyhytkurssin peruminen on tehtävä viimeistään kurssin alkamispäivästä seuraavana arkipäivänä. Perumisesta veloitetaan materiaalimaksu, jos se sisältyy kurssimaksuun.

Mahdollinen opettajan vaihdos tai opiskelijan taitotasoon soveltumaton kurssi ei oikeuta maksuttomaan perumiseen.

Jos kurssin taso ei ole sopiva, soittamalla asiakaspalveluun ryhmän voi vaihtaa ensisijaisesti saman aineen eritasoiseen kurssiin, mikäli ryhmässä on tilaa.

Kurssi toteutetaan, mikäli kurssikohtainen minimi täyttyy viimeistään 6 vrk ennen kurssin alkua. Kurssin peruuntumisesta tiedotetaan ilmoittautuneille tekstiviestillä.

Opisto ei vastaa opistosta riippumattomista syistä johtuvista peruuntumisista. Opetuskerran muutoksesta/peruuntumisesta ilmoitetaan opiskelijoille tekstiviestillä.

Ilmoittautuessasi hyväksyt Ilmoittautumis- ja perumisehdot

kansalaisopisto_kynat
kansalaisopisto_katso_ajankohtaiset
kansalaisopisto_ota_yhteytta