Seniorit

kuopion_opetustarjonta_seniorit_1

Seniorit

Seniorinainen kuvataidetunnilla.

Kansalaisopistot ovat valtakunnallisesti ainoita oppilaitoksia jotka, kohdentavat toimintaansa erityisesti senioreille. Kuopion kansalaisopistolla haluamme kehittää senioripedagogiikkaamme vastaamaan ikääntyvän väestön tarpeita ja toiveita. Maailman terveysjärjestön, WHO:n, tavoitteena on rakentaa vuosina 2020-2030 Terveen ikääntymisen vuosikymmen. Tuletko Sinä mukaan talkoisiin?

Lukuvuonna 2020-2021 meillä on mielenkiintoisia yhteistyöavauksia valtakunnallisiin toimijoihin, joiden kanssa pääsemme tarjoamaan laadukasta ja monipuolista ikäihmisille suunnattua opetusta.

Opiston tarjoamien seniorikurssien tavoitteena on nostaa ikäihmisten elämänlaatua, lisätä sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia ja lievittää yksinäisyyttä. Näillä kursseilla opiskelutahti on rauhallisempi ja niissä on huomioitu ikäihmisten mahdollisia erityistarpeita muun muassa ajankohdan, tilojen ja materiaalien suhteen. Senioreille tarkoitettuja kursseja löytyy kaikilta paikkakunnilta mm. kielissä, liikunnassa, tietotekniikassa sekä useissa taito- ja taideaineissa. Useilla luennoilla käsitellään myös vanhenemiseen ja ikääntyneiden elämään liittyviä aiheita.

Pyrimme kehittämään toimintaamme jatkuvasti. Pilottikokeilujen (etäopetus, projektit) avulla pyritään löytämään uusia toimintamuotoja sekä tavoittamaan myös sellaisia ikäihmisiä, joille kansalaisopiston kursseille osallistuminen ei jostain syystä ole tähän mennessä ollut mahdollista.

Koemme mielen hyvinvoinnin ja aktiivisen, omannäköisen toimijuuden äärimmäisen merkittävinä tekijöinä hyvään ja onnelliseen elämään. On tärkeää tehdä sellaisia asioita, joista nauttii, samoin kuin välillä rohkeasti astua kokeilemaan ja oppimaan jotakin uutta. Tänä vuonna olemme koonneet Seniorioppaan, josta löytyy poimintoja lukuvuoden 2020-2021 kurssitarjonnasta. Tutustuthan myös verkosta löytyvään lukuvuoden opinto-oppaaseen 2020-2021, josta löydät paljon muitakin kursseja, joille ikäihmiset voivat osallistua. Toivomme, että löydät kurssitarjonnastamme juuri sinua kiinnostavan harrastuksen.

Tervetuloa elinikäisen oppimisen polulle!

Senioriopas, poimintoja lukuvuoden 2020-2021 kurssitarjonnasta.

Kuopion kansalaisopiston musiikinopettajien videotervehdys senioreille.

Tutustu kursseihin ja ilmoittaudu.
Katso ajankohtaiset kurssit.
Ota yhteyttä - Asiakaspalvelu ja palvelupisteet.