Tietoa opiskelusta

kuopion_kansalaisopisto_info_tietoa_opiskelusta_1
kansalaisopisto_kolmio

TIETOA OPISKELUSTA

kuopion_kansalaisopisto_info_tietoa_opiskelusta_2
kuopion_kansalaisopisto_info_rekisteriseloste_2
kuopion_kansalaisopisto_info_tietoa_opiskelusta_3

OPISKELU

Kurssit on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille, mikäli muuta ei mainita. Tätä nuoremmat ovat tervetulleita lasten ja nuorten kursseille. Kurssit soveltuvat itsenäiseen työskentelyyn kykeneville. Jos opiskelija tarvitsee avustajan, hänen tulee hankkia avustaja itse. Avustajan ei tarvitse maksaa kurssimaksua. Avustajan tulosta kurssille on ilmoitettava vastuuopettajalle viimeistään 6 vrk ennen kurssin alkua.

Sinulla on mahdollisuus saada todistus opinnoistasi kansalaisopistossa. Pyydä se asiakaspalvelusta ennen kurssin päättymistä. Kuluvan lukuvuoden todistus on 5 € / kurssi / lukukausi. Aiempien lukuvuosien todistukset 10 € / 20 €. Koululaisten todistukset oppilaitokseenhakemista varten yht. korkeintaan 15 €.

Huolehdi omasta tapaturmavakuutuksestasi. Opisto ei ole tapaturmavakuuttanut opiskelijoita.

Päätoimiset opettajat ja suunnittelijat antavat opintoneuvontaa koko lukuvuoden aikana. Opettajat tavoitettavissa syyslukukaudella 9.8.-19.12.2018 ja kevätlukukaudella 4.1.-31.5.2019.

Lukukausi ja loma-ajat

Syyslukukauden opetus alkaa pääsääntöisesti syyskuun alussa ja kevätlukukausi tammikuun alussa.
Kurssien tarkemmat alkamisajankohdat ja kokoontumispaikkatiedot selviävät jokaisen kurssin kohdalta.

Loma-ajat 2018-2019, jolloin ei pääsääntöisesti ole opetusta

Syysloma (vko 42) 15.–21.10.2018
Pyhäinpäivä 3.11.2018
Itsenäisyyspäivä 6.12.2018
Joululoma 15.12.2018- 14.1.2019
Talviloma (vko 10) 4.-10.3.2019
Pääsiäinen 19.-22.4.2019
Vappu 1.5.2019
Helatorstai 30.5.2019
Helluntai 9.6.2019

KURSSIT

Kurssien tarkemmat tiedot löytyvät tästä. Mikäli kurssi on täynnä, ilmoittaudu varasijalle. Opetuskieli on suomi, ellei kurssitiedoissa toisin mainita. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia, mikäli toisin ei mainita. Ilmoitamme kurssimuutokset ja -peruuntumiset pääsääntöisesti tekstiviestillä tai sähköpostilla. Pidä yhteystietosi ajan tasalla.

Taitotasot ja rinnakkaiskurssit

Kurssitasot merkitään vuosittain etenevillä jatkokursseilla kurssin nimen perään 1, 2, 3 numerolla jne. Rinnakkais- eli samansisältöiset kurssit merkitään aakkosilla A – Ö

Opintopisteet

Jos tarvitset opintopisteitä opinnoistasi kansalaisopistossa, ota jo opiskelusi suunnitteluvaiheessa yhteyttä aineen suunnittelevaan opettajaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman laatimista varten. Ilmoita asiasta kurssin alussa myös kurssin opettajalle. Merkintä edellyttää säännöllistä osallistumista kurssille sekä hyväksyttyä edistymistä opinnoissa. Opintopistekokonaisuuden voi muodostaa yksi tai useampi kurssi. Opintopistetodistus maksaa 5 €.

ESTEETTÖMYYS

Opiston tilat, opetusjärjestelyt ja opiskelu on tehty opiskelijalle mahdollisimman esteettömäksi. Mikäli tunnet, että kurssillasi ei esteettömyys toteudu ole yhteydessä opettajaan tai vastuuopettajaan. Mikäli tunnet tarvitsevasi valitsemillasi kursseilla avustajaa, neuvottele asiasta vastuuopettajan kanssa. Jos koet, että sinua ei hyväksytä kurssilla omana itsenäsi voit ottaa asian puheeksi kurssilla tai opettajan kanssa kurssin ulkopuolella.

kansalaisopisto_kynat
kansalaisopisto_katso_ajankohtaiset
kansalaisopisto_ota_yhteytta